Viikonloppufiiliksissä

Mikä onkaan mukavampaa kuin poiketa kantapaikassa ottamassa vauhtia viikonloppuun varsinkin kun jouluiset tunnelmat vievät vallan mennessään. Vatsa täysinäisenä alkavat aivot raksuttaa ja ideapankki täyttyä, jospa saisi jotain ajatuksia toteutettua mahdollisimman pian. Olemme Ukon kanssa niin urautuneita, että meillä on munkkilassa kantispöytä, joka onneksi on ollut useimmiten vapaana ihan kuin meitä varten. Siinä on mukava herkutella, vaihtaa päivän kuulumiset, lukea tuoreimmat uutiset ja mikä parasta unohtaa se kotona odottava pyykki- ja tiskivuori. Pelkkä Munkkilan miljöö ansaitsee jo ison kasan pisteitä erilaisuudellaan.

Parasta tällä seudulla on siis ehdottomasti gastropub Merry Monk, räpsöön helmi ja tietysti Munkkilan Maija. En nyt ihan heti osaa sanoa toista paikkaa, jossa hintalaatusuhde ja mutkaton tunnelma olisi yhtä hyvin kohdallaan, ystävällisestä palvelusta puhumattakaan. Maijan loistava kokkaustaito kulminoituu herkullisiin fish and chips -aterioihin, joiden kaltaisia ei taida löytyä edes Lontoosta. Myös naudan hampurilaisateria on vertaansa vailla, vapaana kasvanutta niittysonnin lihaa rapeiden ranskalaisten ja muiden lisukkeiden kera. Arvostan lähituotteiden hyödyntämistä, mikä näkyy kaikissa ruuissa. Munkkilan olutvalikoima kelpaa myös vaativammallekin harrastelijalle ja aina löytyy jotain uutta. Ei siis ihme, että siellä on tullut istuttua tovi jos toinenkin.

Jälkkäriksi munkkilassa valitaan tietysti cafe mocha tai irish coffee. Juustokakku ei yksinkertaisesti mahtunut ison aterian jälkeen. Olisipa ollut kiva jäädä istuskelemaan hiukan pitemmäksikin aikaa, mutta velvollisuudet kutsuvat ja nuorisotila kaipaa illalla valvojaansa.

Joskus on ihan pakko poistua saaresta keskustaan ja silloin käväisen aina juomassa cafe mochan Cafe Solossa. Se löytyy Eetunaukion tuntumasta ja toinen tunnelmallinen kahvila Puuvillan liepeiltä. Mukava erilainen paikka, josta löytyy myös pikku purtavaa ja sopivia lahjuksia vaikka joulupakettiin.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5739