Pojun banaanipannari

Minulla on ollut viime aikoina ilo seurailla lasten yhä kasvavaa kokkailuinnostusta. Nyt syksyn aikana leipomuskärpänen on pahasti puraissut pojua, joka pienellä avustuksella tekee jo vaikka mitä. Viidesluokkalainen on kokeillut monenlaisia perusohjeita ja odottelee kiivaasti kotitaloustuntien alkamista. Mittayksiköt on hallussa ja monen monta muutakin asiaa. Reseptejä on yritetty laatia ja valkkailla sen mukaan, että tuotokset myös onnistuvat ja herkulliset kokkaukset ovatkin motivoineet tekemään aina jotain uutta. Kyllä sitä takuulla vielä tulee sitä kantapään kautta oppimistakin, mutta näin aluksi on kiva, kun omat teelmykset pystyy myös hymyhuulin syömään. Olen huomannut jääväni toiseksi monen ruokalajin suhteen alastomalle kokille, joka ei paljon keittokirjoja vilkuile, makutuntumalla mennään ja mausteskaala on paljon laajempi kuin minulla. Pojasta polvi paranee vai miten se menikään.

Tässä olisi pojun banaanipannaria syksyisellä vivahteella. Kun perustaikinaan lisää makeaa banaania ja hiukkasen syksyn mausteita on tulos täydellinen. Tämän kanssa sopi erityisen hyvin päärynähillo, jonka valmistamisesta kyllä otan kunnian itselleni. Sopiva ohje nuorison toteutettavaksi ja mainio välipala nälkäiselle koululaiselle. 

 

Banaanipannukakku

Ainekset

4 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

8 dl täysmaitoa

1 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

3 rkl vaahterasiirappia

1 tl kanelia

0,5 tl neilikkaa

2 kpl kananmunia

100 g sulatettua voita

2 kpl banaania

Tee näin:

Muussataan banaanit. Sekoitetaan maitoon mausteet, kananmunat ja sulatettu hiukan jäähtynyt voi. Lisätään jauhot ja sekoitetaan hyvin. Lopuksi lisätään muussatut banaanit. Kaadetaan taikina pellille leivinpaperin päälle ja paistetaan 180 asteessa nelisenkymmentä minuuttia uunista riippuen.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5724