Isänpäivän kakkukimara

TOFFEINEN VISKIKAKKU – MAISTELIJAISKÄN MAKUNAUTINTO. Kakku on helppo valmistaa jo ennen juhlapäivää ja maku vain paranee vanhetessaan. Tämä sopii isukille, joka ei niin täytekakusta välitä. Kannattaa tosin valita se vähemmän kallis viski taikinaan pantavaksi tai sitten voi varata isälle pakettiin uuden pullon. Tämä kakku on helppo viedä vaikka lahjaksi, jätetään kermavaahto pois, koristellaan vaikkapa marsipaanisydämillä ja pakataan kauniisti sellofaaniin.

LAKRITSINEN JUUSTOKAKKU – PERSOONALLISEN PAPELIININ LAKRITSIPOMMI. Tämä on lakritsinystävän unelma. Myös tämä kakku on kätevä, sillä sen voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja koristella aamutuimaan. Lakritsipalloja saa useissa eri väreissä, joten kakusta on helppo tehdä myös värikkäämpi versio. Sopii loistavasti jälkiruuaksi isänpäivän juhlapöytään.

MUSTIKKAINEN SUKLAAJUUSTOKAKKU – SUKLAASUISEN ISUKIN UNELMA. Tässä kakussa yhdistyy suklaa ja mustikka. Fazerin mustikkasuklaa on tosin helppo vaihtaa mihin tahansa muuhun isukille mieluiseen makusuklaaseen. Tämän suklaisen unelman lisäksi ei kahvipöytä muuta kaipaa. Koristele kermavaahtopilvellä ja mustikoilla tai vaikka ananaskirsikoilla, jos kaipaat enemmän väriä.

PERINTEINEN KERMAKAKKU – VARMAN ISÄN VALINTA.  Perinteinen kermakakku on vertaansa vailla ja monen miehen ehdoton herkku. Valmista pohja hyvissä ajoissa, hyvä ohjeistus löytyy täältä. Täytä kakku valitsemillasi täytteillä, niillä isän lemppareilla tietysti. Muista hyvä kostutus. Kuorruta koko komeus muhkealla kermavaahtomäärällä. Jos iskä on automiehiä, taiteile sokerimassasta auton logo kakun päälle. Tämä on hyvä tehdä jo ajoissa, jotta koriste hiukan kuivahtaa. Aseta koriste kakkuun juuri ennen tarjoilua.

KERMAINEN MUSTIKKAKAKKU –  LUONTOIHMISEN ISÄNPÄIVÄHERKKU. Mustikoista saa kerrassaan ihanan makuisen täytekakun. Mikäli haluat mustikan lisäksi jotain muuta makua, laita täytteeseen pari lusikallista lemon curdia. Valmista paria päivää ennen h-hetkeä kakkupohja. Jos pohjan valmistus on hiukan hakusessa, katso hyvä ohje tästä. Tätä kakkupohjaa on jäähtyneenä helppo leikata ohuiksi levyiksi. Kostuta levyt spritella. Vatkaa pari purkkia kermaa vaahdoksi, sekoita joukkoon pari purkkia rahkaa ja laita joukkoon mustikoita sekä halutessasi lemon curdia, lisää tarpeellinen määrä sokeria. Kuorruta kakku reilulla kermavaahtomäärällä ja koristele mustikoilla. Mikäli haluat kakkuun hiukan syksyisempää makua, laita kakkutaikinaan jauhojen mukana hiukan kanelia ja kardemummaa.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5717

1 comment

1 ping

    • Anne P. on 4.11.2015 at 07:22

    Siis toi viskikakku!! laitanpa viikonloppuna leipoen, kiitos Sari 🙂

Comments have been disabled.