Coleslaw

Tämä on poikien kestosalaattisuosikki. Mikäs sen mukavampaa kuin pistää uutta kaalia palasiksi ja survaista hiukan porkkanaa sekä ruohosipulia joukkoon kera makoisan kastikkeen. Tätä syödään liha- ja makkararuokien kanssa, hampurilaisten tai hot dogien välissä sekä ihan vaan hyvän ruisvoikkarin parina. Menee näin syksyllä jopa puolukkasurvoksen ohi tai ehkä niiden käyttöfunktio on hiukan eri. Joka tapauksessa en kuulu siihen kastiin, joka kaulitsee kaalinsa liinojen välissä, vaan käytän yksinkertaisesti raastinta. 

Coleslawin kastike on yleensä joko majoneesi- tai etikkapohjaista. Itse tykkään siitä, että majoneesi ei maistu kaiken yli ja käytän kastikkeessa enemmänkin smetanaa. Ja kyllä, olen smetanan suurkuluttaja ja laitan sitä yhteen jos toiseenkin taikinaan ja ruokaan, se on yksinkertaisesti hyvää kaikessa pikku happamuudessaan. Kastikkeeseen saa tehtyä jos jonkinlaisia makuvariaatioita vaihtelemalla mausteita. Ehkä tämä perussetti on kuitenkin kaikkein parasta. 

 

Coleslaw

Ainekset

1/3 kpl keräkaalia

1 kpl porkkanaa

3 kpl sipulinvarsia

Kastike:

120 g smetanaa

3 rkl majoneesia

1 tl dijon sinappia

1/4-1/2 tl chilirouhetta

1 tl valkosipulirouhetta

Muut ainesosat: tarvittaessa ripaus suolaa ja sokeria.

Tee näin:

Raastetaan kaali ja porkkana, silputaan sipulinvarret. Sekoitetaan kastike, tarkistetaan maku ja yhdistetään kaaliseokseen, säilytetään kylmässä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5713