Gluteeniton syksyinen suklaakakku

Vuosien mittaan on varmasti tullut selväksi että halloween ei kuulu suosikkeihini, mutta niille jotka tykkäävät juhlia, on tässä hyvä gluteeniton kakkuvaihtoehto syksyisessä värissä. Pienehköön vuokaan (17cm) leivottuna saa hiukan korkeamman ja kuorrutuksen värin voi valita Candy Meltseistä, niissä riittää valikoimaa. Suklaa on sekoitettu tuorejuustoon. Jauhoina on käytetty mantelijauhoja, jotka sopivat loistavasti suklaan kanssa. Makean herkullinen yhdistelmä pimeneviin syksyiltoihin. Tämän suklaakakun kera kelpaa katsella vaikka Siltaa. 

Gluteeniton suklaakakku

Ainekset

7 kpl kananmunaa

2 dl sokeria

50 g tummaa suklaata

180 g mantelijauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

Kuorrute:

400 g tuorejuustoa

300 g Candy Melts suklaanappeja

50 g voita

2 dl tomusokeria

2 tl vaniljasokeria

Tee näin:

Erotellaan keltuaiset ja valkuaiset. Vatkataan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoitetaan keskenään keltuaiset sekä sokeri, lisätään sulatettu suklaa pienissä erissä ja lopuksi mantelijauhot sekä kaakaojauhe. Sekoitetaan joukkoon valkuaisvaahto pienissä erissä hyvin varovasti. Kaadetaan taikina voideltuun ja mantelijauhotettuun vuokaan ja paistetaan 160 asteessa kypsäksi noin 45 minuuttia. Valmistetaan täyte. Sulatetaan voi.  Sulatetaan Candy Meltsit ja jäähdytetään. Sekoitetaan tuorejuusto, vaniljasokeri sekä tomusokeri. Lisätään sulatettu voi sekä sulatettu suklaa. Leikataan kakku osiin ja laitetaan väliin sekä päälle täytettä. Koristellaan suklaakarkeilla. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5712