Savulohinen pastasalaatti

Yritin saada kalaa ihan tosissani, mutta ei siitä mitään tullut. Mää ongein, niinkun porilainen asian ilmaisisi, vaan ei minusta saa porilaista parinkymmenen vuoden asumisen jälkeenkään. Aikani istuskeltuani ja tuherrettuani ongen kanssa, päädyin ostoksille Merimestan kalakauppaan. Luottopaikka, ihan lähellä ja ihan parasta kalaa. Kyllä kalastaminen tiskistä on helppoa ja saa vielä valita mitä haluaa, välillä voi myös napata mukaan valmiit pihvit, jos ei itse jaksa ruveta ja palvelu pelaa.

Kuinka ollakaan kala päätyi luottoreseptilläni tehtyyn savulohiseen pastasalaattiin, tämä on helppo valmistaa myös gluteenittomana käyttämällä gluteenitonta pastaa. Eipä tästä tämän enempää, tykkään ja niin tykkää moni muukin. Käy aamupalaksi, lounaaksi työpaikalle, päivälliseksi ja iltapalaksikin. Valmistaminenkin käy sukkelaan. Josset ole kokeillut, niin kokeile ihmeessä.

 

Savulohinen pastasalaatti

Ainekset

130 g pastaa

5 dl lämminsavulohta

200 g philadelphia tuorejuustoa

150 g ransakankermaa

100 g fetajuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)

1/3 kpl kurkkua

1 kpl paprikaa

1 kpl sipulia

1/2 kpl sitruunanmehua

0,5 dl persilijaa

1/4 tl mustaapippuria

1/5 tl sitruunapippuria

Tee näin:

Keitetään pasta kypsäksi ja valutetaan hyvin. Silputaan paprika, kurkku ja sipuli. Sekoitetaan keskenään jäähtynyt pasta, vihannekset, feta ja kala. Sekoitetaan ranskankerma ja tuorejuusto keskenään, lisätään mausteet ja silputtu persilija, tarkastetaan maku. Sekoitetaan kastike salaatin joukkoon. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5709