Kahvikone, suosikkini nro:3

Jatketaan suosikkikonepostauksia nimittäin tämä on aivan ykkönen ja käytössä ihan joka päivä. Vajaa vuosi sitten selailin kymmeniä kahvikonekeskusteluja sekä arvioita ja mietin, mikä vempain olisi meille sopiva. Päädyin tällaiseen DeLonghi Eletta ECAM 45.760 täysautomaattiseen keittimeen. Tarkoitus oli, että on mahdollista tehdä monia eri vaihtoehtoja myös omilla säädöksillä kohtuu näppärästi ja pavuista. Halusin että maidon vaahdotus sujuu molemmilla tavoilla ja että automaattiversiostakin tulee miellyttävä vaahto. Olen ollut tähän vempaimeen todella tyytyväinen ja niinpä sitä onkin käytetty urakalla. Monissa keskusteluissa moitittiin keittimien kestävyyttä ja sitä, että jatkuvasti pitää olla korjaamassa. Tämä on tehnyt 1500 kuppia kahvia mukisematta, pitäisin sen jo kohtuu kivana saavutuksena ja toivon tietysti, että jatkossakin selvitään vielä pitkään ilman remonttia.

Paras herkku on ehdottomasti runsasvaahtoinen suklaasiirapilla makeutettu mocha, joka valmistuu nopsakasti. Hiukan siirappia lasin pohjalle, irroitettava maitokannu kiinni, maitokannun nappulasta haluttu vaahdon paksuus, sitten sopivat napinpainallukset, ensin tulee vaahdotettu maito ja päälle kahvi vastajauhetuista pavuista. Käytämme täysmaitoa, jolloin vaahdosta tulee mukavan pehmeää. Paras tulos tietysti tulee vaahdottamalla maito erikseen, mutta arkiaamuisin ei kerkiä tuhtaamaan mitään ylimääräistä. Kone jauhaa pavut itse, joten sekin homma hoituu ilman mitään ylimääräistä touhotusta. Kahvigurujen mielestä tämä saattaa olla kauhistus, sillä kaikki vaiheet pitäisi tehdä käsityönä, mutta mielestäni tulos on tällaisen koneen tuotokseksi varsin hyvä. Iso rooli on tietysti myös kahvipavuilla, joiden valitsemiseen on mennyt pussi jos toinenkin erilaisia papuja. Olen tykästynyt Lucaffen italialaisiin kahvipapuihin, joista paras on Mr Exclusive. Muutkin Lucaffen kahvit ovat toki hyvä.

Onhan se nyt selvä juttu, ettei kahvikone ole välttämättömyys, eikä kodin tärkein laite, mutta tuo se sellaista pientä luksusta arkeen. Asioilla on myös aina kääntöpuolensa ja tällä hetkellä kun en allergioiden takia voi käyttää lainkaan viljoja ja muutenkin on menossa laajat tutkimukset anafylaktisten oireiden takia, on kiva kun joku asia sopii ja maistuu herkulliselta. Niinpä olenkin tähän oikein tyytyväinen ja taidan olla samassa veneessä kuin miehet autojensa kanssa, mutta menköön. Kai sitä ihmisillä pahempiakin paheita on kuin kahvin juominen.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5707