Iso satsi arkiruokaa 13: Kebabvuoka

Hiukan on taas menty sieltä missä aita on matalin, nimittäin kebabit ostettu valmiina kaupasta. Itse tehdyt on tietenkin niitä parhaita, mutta välillä on ihan pakko hiukan oikaista. Sen sijaan tällainen tuhti pasta-annos pikku pakkaspäivänä tekee tehtävänsä ja kroppa kiittää. Jaksaa taas seuraavaan ruokailukertaan kohtuu mukavasti. 

Viimeisiä timjaminoksia nappasin tähän mausteeksi, seuraavat pitää poimia kaupan yrttihyllystä. Tietenkin tässä on myös srirachaa, meillä kun on menossa tämä hot chili -kausi, jossei ihan minulla, niin ainakin miesväellä. Minulla sen sijaan on vaahterasiirappikausi ja sitä löytyy yllätys yllätys myös tästä ruuasta. Ei takuulla ole ruokaa tai leipomusta, mihin se ei sopisi, kahvinkin kanssa vaahterasiirappi on hyvää. Tähän kebabvuokaan on laitettu lisäksi makua antamaan hiukan paprikaa ja pekonia. Ei hullumpaa. 

 

Kebabvuoka

Ainekset

1 kg täysjyvä pastaa

900 g kebablastuja

2 kpl paprikaa

3 kpl sipulia

150 g pekonia

1,2 kg chilistä tomaattimurskaa

5 dl grillattu paprika ruokakermaa

2 dl ruokakermaa

1 tl mustaapippuria

2 tl valkosipulirouhetta

3 rkl vaahterasiirappia

1 tl savupaprikajauhetta

1-2 rkl Sriracha -kastiketta

Tee näin:

Silputaan sipuli ja pilkotaan paprikat. Paistetaan pilkottu pekoni kypsäksi, sekoitetaan joukkoon sipulit sekä paprikat ja kuullotetaan sopivasti. Keitetään pasta ja valutetaan neste pois. Sekoitetaan keskenään pasta, kebablastut ja pekonihöystö. Sekoitetaan keskenään ruokakermat sekä mausteet ja tarkistetaan maku. Kaadetaan kahteen isoon vuokaan pastaseosta sekä tomaattimurskaa vuorotellen ja kaadetaan molempiin vuokiin päälle ruokakermaseosta. Paistetaan uunissa 180 asteessa kypsäksi reilun puolen tunnin ajan. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5706