Päärynähillo sahramilla

Päärynöitä on hillottu viikonloppuna monen monta satsia ja mietin jotain uutta makuyhdistelmää, hiukan eksoottisempaa ja erilaista. Kokeilin sitten sahramia ja tuli hyvää ja persoonallista. Värikin on todella kaunis. Sahramista joko tykkää tai sitten ei. Minusta se on ihana mauste, eikä välttämättä niin jouluinenkaan. Tätä kun laittaa jouluisten lusikkaleipien väliin, niin on takuulla herkkua. Ensimmäiset joulumainokset on jo bongattu, joten kai se joulukausi on taas avattu ja kehtaa jouluisista lusikkaleivistä haaveilla. Ensin kuitenkin kokeilen tätä kääretortun väliin mascarponen kanssa.

 

Päärynähillo sahramilla

Ainekset

4 l päärynää (lohkottuna)

1 dl vettä

1 kg hillosokeria

5 g sahramia

Tee näin:

Pestään päärynät hyvin. Lohkotaan kuorineen pieniksi paloiksi ja laitetaan isoon kattilaan, kaadetaan pohjalle vesi ja kuumennetaan, lisätään hillosokeri hyvin sekoittaen, annetaan kiehua hiljalleen poreillen parisenkymmentä minuuttia. Sekoitetaan välillä. Lisätään loppuvaiheessa sahrami, sekoitetaan hyvin. Survotaan päärynäseos sauvasekoittimella sileäksi massaksi. Säilötään hillopurkkeihin tai pakastetaan.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5702

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  • Työkaveri :) on 4.10.2015 at 12:43

  Minä tein yhtä päärynähilloa juustoja varten rosmariinilla ja toista vaniljalla ja kanelilla. Väri oli vähän tympeä, kun en kuorinut päärynöitä. Sahramihillo näyttää tosi hyvältä!

  • sari kalliomäki on 4.10.2015 at 17:57

  Juustoja varten täytyy kyllä tehdä vielä rosmariiniversiota, vaniljaista jo tulikin tehtyä. Enkä myöskään kuorinut päärynöitä ja hyvää tuli.

 1. Minä sain viime viikonloppuna anopilta päärynöitä ja tein niistä kuorineen vaniljaista hilloa! Makeaa, mutta hyvää ;D Ihania pieniä herkkuja nuo päärynät!

  • sari kalliomäki on 6.10.2015 at 18:27

  Vanilja on ihana mauste ja sopii hyvin päärynöiden kanssa. Herkkuja tosiaan. Meillä on nyt vuoronperään päärynää ja suppilovahveroita, katsotaan koska herrat kyllästyy :).

Kommentit eivät ole päällä.