Paahdettu kukkakaalisalaatti

Jos on paahdettu kukkakaali erinomaista ihan sinällään, niin tämä vielä kruunaa maun. Lisätään hiukan sinihomejuustoa ja saksanpähkinöitä paahdetun kukkakaalin joukkoon ja kombo on täydellinen. Suutuntuma vaihtelee pehmeästä sinihomejuustosta, narskuviin pähkinöihin. Sopii nautittavaksi ihan sinälläänkin, mutta tein vielä kastikkeen tuomaan lisämakua. Laitoin siihen jonkun verran makeaa vaahterasiirappia ja maistuu siellä vähän kirpakka sitruunakin. Ja kuinka ollakaan päälle on ripoteltu hiukan timjamia, minut vielä poistetaan koko blogiporukasta jatkuvan timjamin käytön vuoksi, mutta minkäs teet, jos yksi pitäisi kaikista valita olisi se tietysti timjami.

 

Paahdettu kukkakaalisalaatti

Ainekset

1 kpl kukkakaalia

50 g sinihomejuustoa

50 g saksanpähkinöitä

Kastike:

200 g kermaviiliä

1 rkl sitruunanmehua

1 kpl punasipulia hienonnettuna

1-2 rkl vaahterasiirappia

1/4 tl mustaapippuria

Muut ainesosat: ripaus suolaa ja sokeria.

Tee näin:

Leikataan kukkakaali pieniksi nupuiksi, kieritellään oliiviöljyssä, levitetään leivinpaperille pellille ja paahdetaan uunissa 220 asteessa parisenkymmentä minuuttia.  Sekoitetaan jäähtyneen kukkakaalin joukkoon pähkinät ja sinihomemuru. Sekoitetaan kastikkeen ainekset ja tarkistetaan maku. Lisätään tarvittaessa ripaus suolaa ja sokeria, säilytetään kylmässä. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5700

1 comment

1 ping

    • Tiina Garvey on 1.10.2015 at 20:11

    Voi apua miten täydellisen kuuloinen resepti. Nuo maut on tehty toisilleen! Kiitos inspiraatiosta!

Comments have been disabled.