Marinoidut kikherneet

Ne jutut, mitkä toisille ovat tavallista arkipäivää ovat toisille taas ihan jotain uutta. Vaikkapa nyt sitten kikherneet. Yritin kehitellä jotain uusia lisukkeita ruuan kanssa ja marinoin kikherneitä, joita meillä ei yleensä juurikaan käytetä. Kyllä ne mukavasti liharuuan kaverina menivät ja niistä kannattaisi jotain muutakin suunnitella. Jossain keitossa voisivat maistua ihan mukavasti samoin vaikka salaatissa tai lihapullataikinassa. 

Kaupassa tekee yleensä sen tutun kierroksen tavaralta toiselle ja sellainen utelias haku päällä -olotila ei aina kaiken kiireen keskellä onnistu. Jos kuitenkin käyttää jossain käytävällä hiukan enemmän aikaa tavaroiden tutkimiseen, löytää takuulla jotain uutta ja ihmeellistä, minä ainakin. Se on tietyllä lailla positiivista, että on vielä paljon kaikkea mitä voi kokeilla. Joku aika takaisin tajusin, että lähikaupassa on cheddaria palana ja kehuin myyjälle, että onpas kiva kun on tullut tällainen uutuus. Juusto oli ollut myynnissä jo puoli vuotta. Näin sokeaksi sitä sitten voi tulla, vaikka piipahtaa juustohyllyllä lähes joka kerta kaupassa käydessä. Viime aikoina olenkin yrittänyt löytää aina jotain uutta ja monta kivaa löytöä sekä uutta ruokaa on tullut sen myötä kehiteltyä.  

 

Marinoidut kikherneet

Ainekset

500 g kikherneitä suolaliemessä

1 kpl situunanmehua

0,5 dl oliiviöljyä

2 kpl valkosipulinkynsiä

2 tl provencen yrttisekoitusta

0,5 tl suolaa

0,5 tl mustaapippuria

0,25 tl chilijauhetta

2 rkl tuoretta timjamia

Tee näin:

Valutetaan herneet. Puristetaan valkosipuli. Sekoitetaan kaikki ainekset keskenään ja annetaan marinoitua tunnin verran huoneenlämmössä. Nautitaan liharuuan kaverina.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5699