Iso satsi arkiruokaa 12: Tuunattu pääkallopata

Tänään on syöty tuunattua pääkallopataa, joka oli aikas hyvää. Alaston kokki oli apulaisena ja koko ajan sai olla silmä tarkkana, ettei ujuta joukkoon srirachaa tai chilitahnaa. Määrät ovat nimittäin tätä nykyä sellaisia, etten voi itse syödä lainkaan, jos pojat pääsevät maustamaan oikein kunnolla. Eli tämä on vain tällaista hellästi maustettua pääkalloa, jossa silti sopivasti tulisuutta ja makua. 

Laitoimme joukkoon reilusti maissia sekä kesäkurpitsan, jotka kieräytin pannun kautta. Lisäksi joukkoon sopi hyvin purkki valkoisia papuja tomaattikastikkeessa. Timjami kruunasi koko komeuden ja toki sitten alastomalta kokilta sujahti joukkoon cayennepippuria, kun yllämainitut tuotteet olivat kiellettyjen listalla. Pääkallopata on siitä kiitollinen ruoka, että sekaan voi laittaa melkein mitä vaan, eikä valmistumista tarvitse kovin kauaa odotella. Tässä satsissa on täysjyväpastaa, mikä tekee siitä vielä hiukan ruokaisamman, josko nälkä pysyisi pojilla loitolla edes muutaman tunnin ajan. Tämä satsi riittää meillä pariksi päiväksi. 

 

Tuunattu pääkallopata

Ainekset

800 g täysjyvä penne pastaa

1,2 kg sika-nauta jauhelihaa

1 kpl kesäkurpitsaa

400 g maissia

420 g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

800 g valkosipulista tomaattimurskaa

1 rkl timjamia

3 tl cayennepippuria

0,5-1,5 tl suolaa

2 kpl lihaliemikuutiota

Tee näin:

Laitetaan pasta kiehumaan runsaaseen veteen, johon on lisätty lihaliemikuutiot. Paistetaan jauhelihat kypsiksi pannulla. Kaadetaan pastakattilasta vesi lähes kokonaan pois. Lisätään joukkoon paistetut jauhelihat, pavut liemineen sekä tomaattimurska. Paistetaan kuutioitu kesäkurpitsa pannulla niin, että se saa hiukan väriä ja lisätään kattilaan, samoin maissi. Lisätään timjami sekä pippuri ja annetaan kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Tarkistetaan maku ja lisätään suolaa tarvittava määrä.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5695