Hotdog

Visiot eivät aina toteudu. Tarkoitus oli nimittäin popup-viikonloppuna tehdä useaakin erilaista hodaria, mutta ajan puutteen vuoksi päädyttiin sitten vain yhteen. Ehkä ne hyvin suunnitellut versiot putkahtavat sitten myyntiin jollain toisella kerralla. Tykästyin itse tähän versioon todella paljon ja niin taisi käydä monelle muullekin. Pojatkin kävivät varsin tiheään tahtiin ruokailemassa, kun parina päivänä oli tarjolla pelkkiä hodareita.

Tässä on sämpylänä tällainen pikaversio, jota on helppo tehdä vaikka mökillä. Käytän täysmaitoa ja voita ei tarvitse sulattaa, kun sekoittelee sen palasina lämpimään maitoon. Sitten vaan kuivahiiva ja jauhot joukkoon, hyvä vaivaus ja leipominen sämpylöiksi. Oleellista on pitkä nostatusaika, joka saa olla ainakin puolitoista tuntia. Sitten vaan sämpylät pariinsataan asteeseen uuniin ja kypsäksi. En ole näitä edes voidellut millään. Tulee päältä rapeita ja sisältä pehmoisia sämpylöitä. Jos haluaa näihin hiukan makeutta, niin voi lisätä taikinaan pari ruokalusikallista vaahterasiirappia.

Hodareissa on täytteenä cheddaria, bratwurstia, sopivan chilistä jauhelihakastiketta, tomaattista tuoresalsaa (ohje alempana), tortillasipsejä, paprikamajoa ja hiukan itsetehtyä ketsuppia. Jauhelihakastike saa olla sellaista paksua, että pysyy hyvin hodarin välissä. Lisäsin paistetun jauhelihan joukkoon sopivasti valkosipulista tomaattimurskaa sekä chilimaustetta ja sweet chili -kastiketta. 

 

Hotdog-sämpylät

Ainekset

9 dl täysmaitoa

100 g voita

2 kpl kuivahiivapussia

4 tl suolaa

24 dl vehnäjauhoja

Tee näin:

Lämmitetään maito ja lisätään siihen voi pieninä palasina, suola sekä kuivahiiva. Lisätään jauhot pienissä erissä hyvin sekoittaen. Vaivataan taikinaa useita minuutteja. Jaetaan se 25 palaan ja leivotaan niistä pitkulaisia sämpylöitä. Annetaan sämpylöiden nousta liinan alla puolitoista tuntia. Paistetaan 200 asteessa kypsiksi. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5693