Tomaattinen tuoresalsa

Taasen tuoresalsaa. Tätä tuunailin hotdogeihin, joita meillä oli tarjolla, kun popahdimme viime viikonloppuna omassa pihassa. Hodarit tekivät kauppansa ja saivat kehuja. Tämä raikas salsa sopii hyvin myös hampurilaisen väliin tai ihan vaan dipattavaksi. Itse kalttaan tomaatit keittämällä niitä hetken ja laittamalla kylmään veteen. Näin kuoret saa hyvin irti ja salsasta tulee pehmeämpää. Paprika, sipuli, valkosipuli ja chili kannattaa silputa ihan pieneksi ja lopuksi joukkoon ripauttaa hiukan sokeria, jos kaipaa makeutta.

Ja nyt palataan niihin kolmeen tärkeään keittiökoneeseen. Toinen rakas keittiövälineeni on nimittäin aivan tuore tapaus, tosin lähes päivittäin käytetty Tupperwaren sipulileikkuri. Sain tämän nyt syksyllä ystävältäni ja heti jos jossain lähistöllä on tupperikutsut ostan toisen. Muuten en mikään Tupperware-fani ole, mutta tämä peli on aivan loistava. Sipulit kuoritaan ja paloitellaan muutamaksi palaksi, laitetaan leikkuriin, kansi päälle ja muutama veto narusta, niin tuloksena on ihanaa pikkuista sipulisilppua. Miksi en ole tätä aikaisemmin keksinyt? Nyt ei tarvitse itkeä silmiä punaiseksi joka armas sipulinleikkuukerta. Kiitos rakas ystäväni. 

 

Tomaattinen tuoresalsa

Ainekset

6 kpl tomaatteja

2 kpl sipulia

2 kpl valkosipulinkynsiä

1 kpl paprikaa

1 kpl mieto punainen chili

1 rkl sitruunanmehua

1/4 tl mustaapippuria

1/4 tl suolaa

Muut ainesosat: ripaus sokeria.

Tee näin:

Keitetään tomaatteja muutama minuutti kiehuvassa vedessä ja siirretään ne kylmään veteen. Irrotetaan kuoret. Poistetaan jäähtyneistä tomaateista siemenet ja kuutioidaan pieniksi paloiksi. Silputaan sipuli aivan pieneksi silpuksi, samoin valkosipuli, chili ja paprika. Sekoitetaan tomaattikuutiot, sipuli, valkosipuli, paprika sekä mausteet ja tarkistetaan maku. Lisätään ripaus sokeria jos tarvis.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5692