Viljaton marjapiirakka

Viimeiset vadelmat marjapiirakan päälle ja voi suru, ettei niitä taida enää mistään saada. Nyt syksyn aikana olen poikennut varsin monen päivänä töistä päästessä mansikanmyyjän kojulle, josta on saanut myös vadelmia. Vitamiineja tai ei, ovat ne takulla terveellisempiä kuin suklaa……ehkä. No ainakin kevyempiä ja niin hyviä.

Tässä olisi viljaton, tuhdin mantelinen piirakka, joka kermavaahdon ja marenkien kanssa on suorastaan suussasulavaa. Mitään kaikkein edullisinta piirakkaa tämä ei kuitenkaan ole, sillä mantelimassaa menee jonkun verran. Maku on sen sijaan ihana ja aina silloin tällöin tehtäväksi siis oikein hyvä versio. Tämä on siitä kiva, että se sopii myös keliaakikolle ja viljatonta ruokavaliota noudattavalle. 

 

Viljaton marjapiiras

Ainekset

300 g mantelimassaa

120 g voita

4 kpl kananmunaa

2 dl mantelijauhoja

1 tl leivinjauhetta

Muut ainesosat: mustikoita, vadelmia, marenkia sekä kermavaahtoa.

Tee näin:

Sekoitetaan huoneenlämpöinen voi mantelimassan kanssa. Lisätään joukkoon kananmunat yksitellen ja lopuksi mantelijauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Painellaan seos vuoan pohjalle. Tämä määrä riittää pieneen suorakulmaiseen vuokaan. Ripotellaan päälle hiukan mustikoita ja vadelmia, jätetään loput koristeluun. Paistetaan 170 asteessa kypsäksi ja koristellaan jäähtyneenä kermavaahdolla, marengeilla sekä marjoilla. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5691

3 kommenttia

3 pingiä

  • Suklaahiiri on 10.9.2015 at 06:35

  Kuulostaa ihanalta ja sopii tälläiselle vehnäallergikolle kuin nenä päähän! Kuinka pitkää tätä itse paistoit? En oikein osaa arvioida, kuinka pitkää olisi ”kypsäksi”. Onko joku 20-30 minuuttia?

  • sari kalliomäki on 11.9.2015 at 04:21

  Sellainen vajaa kolmekymmentä minuuttia riittää, riippuu hiukan uunista ja marjojen määrästä, niitä kannattaa ripotella päälle hillitysti, jottei tule liian kostea. Liian kauaa ei kannata paistaa, ettei sitten kuivu. Kannattaa maistaa kulmasta pieni pala ja jatkaa paistoa, jos on kovin pehmeä, mutta saa jäädä sellaiseksi sopivan kosteaksi. Ja sama täällä, kun ilman viljoja elellään, niin pitää kehitellä kaikkea uutta :).

  • Suklaahiiri on 11.9.2015 at 05:49

  OK, kiitos! Ehkä kokeilen sitä noin 20 minuuttia ensin. Meidän uunilla joutuu useimmiten lyhentämään paistoaikaa. Maistellaan siinä kohti ja paistellaan tarvittaessa lisää =) Tämä pääsee testiin tulevana sunnuntaina.

Kommentit eivät ole päällä.