Vadelmavispipuuro

Hävikkiviikko on taas menossa ja siihen liittyen muistutan vispipuuron ihanuudesta. Puuroon kun on niin helppo piilottaa nekin marjat, jotka ovat jo hiukan pehmeitä, eivätkä enää ihan parhaassa kuosissa. Älä siis heitä niitä pois. Vadelmia on tullut tänä kesänä varsin runsaasti ja niistä saakin ihan loistavan vispipuuron. Makua terästämään laitoin puuroon myös vähän puolukkaa. Yritän aina tehdä ison määrän kerralla, sillä tämä tekee meillä kauppansa myös kylmänä jääkaapista. Helppo ja varsin maittava välipala. 

Meiltä löytyy Maurin makea -vadelmaa, joka on tosi hyvä ja marjat komeita. Ensi keväänä on edessä kuitenkin jonkinlainen puutarhan muokkaus, sillä nyt vadelmat ovat liian kuivassa ja varjoisessa paikassa, eivätkä selvästikään tykkää elostaan. Ajattelin kokeilla istutusta jonkin sortin laatikkoon, jossa vadelmat saisivat levitä rauhassa ja reunoilla olisi kunnon tuet. Meillä alkaa olla pihassa laatikko poikineen, mutta toimivat kyllä hyvin, eikä paljon tarvitse rikkaruohoja nyppiä.

Vadelmainen vispipuuro

Ainekset

1 l vettä

2 dl mannasuurimoita

4 dl vadelmia

1 dl puolukoita

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Muut ainesosat: ripaus suolaa.

Tee näin:

Keitetään puolukoita vedessä reilu viisi minuuttia ja siivilöidään liemi. Lisätään liemeen sokerit sekä vadelmat ja mannasuurimot hyvin vatkaten. Annetaan kiehua kypsäksi miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Lisätään ripaus suolaa ja tarkistetaan maku. Lisätään tarvitaessa sokeria. Vispataan hieman jäähtynyt puuro ihanan pehmeäksi ja kuohkeaksi. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5690

3 kommenttia

3 pingiä

  • Anne P. on 10.9.2015 at 05:25

  Vispipuurosta tulee lapsuus mieleen, niin hyvää ja upean väristä 🙂

  • sari kalliomäki on 11.9.2015 at 04:22

  Anne, tosiaan ja sitten sitä yrittää olla omille lapsille sellainen pullantuoksuinen ja tehdä samoja juttuja kuin omassa lapsuudessa, hyvin tuntuu uppoavan :).

  • Maku_Elina on 11.9.2015 at 05:36

  Nyt iski vispipuurohimo! Tätä on tehtävä, vadelman makuisena kuulostaa niin ihanalta!

Kommentit eivät ole päällä.