Tuoresalsaa ja tortillasipsejä

Vajaan parin viikon kesäleskeys on päättynyt, sillä Ukko saapui Euroopan moottoripyöräretkeltään tänään. Yksinhuoltajalla on riittänyt hommaa miehisissä askareissa ja jotain juttuja on pitänyt opetella ihan alusta saakka. Eteinen tuli remontoitua ja Ukolta tuli jo kehuja, joten taisi onnistua hyvin tai sitten hän vaan on vieraskorea. Tänään oltiinkin jo yhdessä huutokaupassa ja olen ihan onnesta mykkyrällä kun sain omakseni ison kasan vanhoja lusikoita, haarukoita ja veitsiä sekä vanhat kupit ja tassit. Aterimet tulette takuulla näkemään monta kertaa. 

Meillä on totaalisesti kyllästytty kaupan valmisdippeihin ja viime aikoina onkin tehty monenlaisia tuoresalsoja, tässä teille yksi ohje, jossa on paljon tomaattia. Raikkaat maut sopivat hyvin yhteen ja jos et pidä korianterista tai se tuntuu liian voimakkaalta, voit laittaa tilalle vaikka persilijaa ja chilin ystävä heittää tietysti joukkoon vähän jalopenoa. Tämä tomaattinen salsa sopi tosi hyvin tortillasipsien kanssa. Jos teet isomman satsin kerralla ja salsaa sattuu jäämään yli, niin teepä uunimakkaraa ja laita salsa makkaraan tehtyyn viiltoon. Päälle sopivasti juustoraastetta ja uuniin, on muuten hyvää. 

 

Tomaattinen avokadosalsa

Ainekset

1 kpl avokadoa

1 kpl punasipulia

5 kpl tomaatteja

1 rkl valkosipulista oliiviöljyä

1/4 tl mustaapippuria

1/4 tl sokeria

1/4 tl suolaa

1 rkl sitruunanmehua

0,5 dl tuoretta korianteria hienonnettuna

Tee näin:

Otetaan kiinteitä tomaateita ja viilletään tomaattien pohjiin rasti. Kaadetaan päälle kiehuvaa vettä ja annetaan tomaattien olla vedessä muutaman minuutin ajan, jotta kuoret irtoavat. Laitetaan kuoritut tomaatit kylmään veteen, nostetaan pois ja annetaan valua. Leikataan kolmeen osaan, poistetaan siemenet ja kuutioidaan pieniksi paloiksi. Kuutioidaan avokado ja silputaan sipuli pieneksi silpuksi. Yhdistetään avokado, sipuli ja tomaatti, maustetaan ja tarkistetaan maku. Säilytetään jääkaapissa. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5687