Kukkakaalisalaatti

Myönnän ihan suoraan, että olen aikamoinen visualisti näissä ruokahommissa. Niinpä ei ollut mitään mahdollisuuttaa kävellä kaupassa näiden hiukan erikoisempien kukkakaalien ohi nappaamatta niitä ostoskoriin. Ei ruoka voi enää paljon kauniimpaa olla. Tässä helpossa salaatissa pääsevät kauniit värit ja muodot oikeuksiinsa, kyytipojaksi kukkakaalille tein vaan nopean kastikkeen: valkosipulia, sipulia, basilikaa ja homejuustoa. Ihanaa syyskesän herkkua.

Kukkakaalia saa vihreänä, oranssina ja violettina. Näistä violetti on suosikkini. Romanescussa väri on vihreä tai vaaleanvihreä ja sen muoto poikkeaa tavanomaisesta kukkakaalista. Kartiomaisien nuppuryhmien maku on mieto ja se sopiikin loistavasti dipattavaksi tai erilaisiin salaatteihin. Kauniista väreistä ja muodoista huolimatta Ukko ei ollut huijattavissa, raaka kukkakaali ei kuulu hänen lempijuttuihinsa. Itse taas voisin syödä sitä kilokaupalla.

 

Kukkakaalisalaatti

Ainekset

2 kpl kukkakaalia

200 g Creme Bonjour valkosipulituorejuustoa

200 g creme fraichea

5 kpl sipulinvarsia

0,5 dl tuoretta basilikaa silputtuna

1/4 tl mustaapippuria

1/4 tl suolaa

50 g sinihomejuustoa

Tee näin:

Leikataan kukkakaalista kaikki pienet nuput lautaselle. Sekoitetaan täytteen aineet keskenään ja lisätään mausteet. Mikäli kastike vaikuttaa liian paksulta, voi siihen lurauttaa hiukan kermaa, jolloin tulee juoksevammaksi. Jos taas haluaa kastikkeesta makeampaa voi lisätä hiukan vaahterasiirappia. Kastike kaadetaan kukkakaalien päälle. Kukkakaalit voi myös sekoittaa kokonaan kastikkeeseen. Päälle ripotellaan sinihomejuustoa.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5684