Iso satsi arkiruokaa 11: Tuhtia jauhelihakastiketta

Näillä keleillä pojat eivät oikein pärjää mansikkasalaatilla. Herrasväki tarvitsee hiukan ruokaisampia aterioita ja senpä takia on tehty paljon erilaisia pastaruokia. Kun tekee hiukan tuhdimman ja isomman version pärjää sillä parikin päivää. Meillä pavut eivät sinällään ole mitään suurinta herkkua, mutta muuhun ruokaan sekoitettuna maistuvat kyllä hyvin. Valmiissa kastikkeissa olleet hiukan maustuneet pavut ovat varsin mainio lisä erilaisiin kastikkeisiin ja ne tuovat sopivasti proteiinilisää ruokailuun. 

Meillä pojista on tullut aikamoisia eri tuotteiden analysoijia ja kauppaan mennessä onkin aina sata ohjetta mitä pitää tuoda. Niin tomaattikastikkeista, ketsupista kuin nuudeleistakin löytyy juuri ne parhaanmakuiset suosikit. Tomaattimurskasta voiton vie Mutti niin tavallisena kuin yrtinmakuisenakin. Seuraavalla sijalla keikkuu Pirkan maustetut tomaattimurskat, jotka ovat hyvän maun lisäksi myös edullisia. Meillä nimittäin tomaattimurskaa menee kaikkiin jauheliharuokiin varsin runsaasti. 

 

Tuhti jauhelihakastike

Ainekset

1,2 kg sika-nauta jauhelihaa

800 g valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

1,2 kg mutti tomaattimurskaa

700 g mutti yrttimaustettua tomaattimurskaa

3 dl vettä

2 dl ruokakermaa

1,5 rkl valkosipulimurskaa

3 rkl pizzamaustetta

3 rkl samba oelek -tahnaa

2 tl suolaa

Tee näin:

Paistetaan jauheliha kypsäksi, siirretään isoon kattilaan. Lisätään joukkoon pavut, tomaattimurskat, vesi sekä mausteet ja annetaan hautua kypsäksi. Lisätään ruokakerma ja tarkistetaan maku. Lisätään tarvittaessa suolaa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5678