Rippikakku tytölle

Kesä on rippijuhlien aikaa, niinpä olenkin tehnyt muutaman rippikakun oman lapsen kakkujen lisäksi. Pianonsoittoa ja balettitanssia harrastavalle tytölle toivottiin teemaan sopivia hempeitä kakkuja ja tällaiset niistä tuli. Sisältä löytyi valkosuklaamoussea ja mansikkamoussea. Niin ihanaa tehdä välillä tyttömäisiä kakkusia.

Moni arkailee ihan turhaan sokerimassan käyttöä, sillä monet ihan yksinkertaiset koristeet syntyvät massasta aika helposti. Vaikkapa siis pianon näppäimistö. Isommat kuviot kannattaa suunnitella vaikka leivinpaperille ja tehdä jonkinlainen kaava, jonka leikkaa sitten kaulitusta sokerimassasta. Massaa kaulitessa kannattaa laittaa alle tarpeeksi tomusokeria, ettei levy tartu pöytään, myös kaulin kannattaa aavistuksen sokeroida tomusokerilla.

Koristeet on hyvä tehdä ajoissa, sillä isojen koristeiden kuivumiseen menee päivä pari. Itse laitan koristeet kiinni kakkuun tarjoilupäivänä, mutta on niitä laitettu välillä edellisenäkin päivänä pakon edessä ja hyvin on toiminut sekin. Koristeet voi kiinnittää valmiilla pikeerillä tai sitten elintarvikeliimalla. Koristeltua kakkua ei saa peittää kakkukuvulla, ettei se ala kostumaan.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5673