Mansikkaa lautaselle

Hip hei, Reposaaressa on mansikkakoju pystyssä, tosin mansikoita ei ole vielä näkynyt, mutta koju on ihan varma kesän merkki. Tänään rahtasin mansikoita vähän pidempää, sillä niitä on ihan pakko saada kakun väliin ja vähän koristeeksikin. Mainioita mansikat ovat myös salaateissa ja yksi lemppari on tämä mozzarellasalaatti, tosin itselleni teen tämän ilman pähkinöitä. Ei vaadi paljon aikaa eikä materiaalia ja maku on oikein hurmaava. 

Alakuvassa on mansikkasalaatti, jossa on cantaloupemelonia, mansikoita, fetajuustoa, mustaapippuria, mintun lehtiä ja hiukan balsamicoa. On myös ihan mainio yhdistelmä. Näitä salaatteja on näppärä purkittaa pakastepurkkeihin ja napata rannalle mukaan. 

 

Nopea mansikkasalaatti

Ainekset

3 dl rucolaa

2 dl salaattisekoitusta

0,5 dl tuoretta basilikaa

200 g mozzarellajuustoa

3 dl mansikoita

0,5 dl siemensekoitusta

2 rkl balsamiviinietikkaa

1,5 dl pähkinöitä

Tee näin:

Silputaan basilika ja siivutetaan mansikat. Jaetaan salaatti ja rucola kahdelle lautaselle. Siivutetaan päälle mozzarellaa ja koristellaan mansikanlohkoilla, siemensekoituksella sekä sopivilla pähkinöillä. Sirotellaan ihan vähän balsamiviinietikkaa salaatin päälle ja ropsautetaan vielä hiukan mustaapippuria.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5667

2 kommenttia

2 pingiä

    • Anne P. on 1.7.2015 at 16:18

    Tämä on kyllä todellinen kesäsalaatti 🙂 meillä on myös lähikauppa laittanut marjakojun pystyyn ja siellä tulee piipahdettua melkein joka päivä.. ja kohta pääsee itsekin poimimaan mansikoita!

    • Pipsa A on 3.7.2015 at 07:45

    Ah ihanaa että mansikoita on sinnekinpäin lähelle tulossa ehkä piakkoin 😀 Mansikkasalaatit ovat kyllä kesän parasta antia. Jotenkin mansikat toimivat musta vielä paremmin salaateissa kuin esim. jälkiruoissa, ja juuri etenkin juustojen kera.

Kommentit eivät ole päällä.