Kuusenkerkkäsiirappi

Kipin kapin metsään kuusenkerkkiä keräämään, vielä kerkiää siirappitouhuihin mukaan. Muistathan, että kerkkien keräämiseen pitää olla lupa maanomistajalta, jos ei ole omasta metsästä. Parhaita kerkkiä ovat muutaman sentin mittaiset, ihana vaaleanvihreät yksilöt. Yllättävää miten ihanan makuinen siirappi näistä tulee, tosin täytyy myöntää, että hommaakin riittää, mutta kannattaa hiukan nähdä vaivaa. Me teimme pojun kanssa nelisen litraa siirappia kahvilaa varten. Se on ihan mainio mauste jäätelöön ja sorbettiin. 

Ja nyt on selvästi kesä. Mummulan pihassa on kukinta parhaimmillaan, tässä teille muutamia tunnelmapaloja sieltä. Odotan niin kovasti, että tuo meidän juhannusruusu aloittaisi kukintansa, tuntuu ihan hassulta, että se on venunut näin pitkälle. Nautitaan nyt ja toivotaan, että hiukan vielä kelit lämpiäisivät.

 

Vaniljalla maustettu kuusenkerkkäsiirappi

Ainekset

2 l kuusenkerkkiä

4 l vettä

9 dl sokeria

1 tl aitovaniljarouhetta

Tee näin:

Laitetaan kuusenkerkät ämpäriin runsaaseen veteen ja annetaan olla vedessä yön yli. Siivilöidään kerkät, laitetaan ne kattilaan ja lisätään vesi. Annetaan kiehua pari tuntia, siivilöidään ja otetaan neste talteen. Kaadetaan keitinvesi kattilaan, sitä on noin 2 litraa ja lisätään kaikki sokerit. Annetaan kiehua ilman kantta parin tunnin ajan kunnes neste muuttuu tummaksi ja siirappimaiseksi. Purkitetaan ja säilytetään kylmässä. Mitä pienempi keitinaika on sitä juoksevampaa siirappi on. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5666

3 comments

3 pings

  • Perinneruokaa Prkl on 29.6.2015 at 08:11

  Oi mitä kukkaloistoa. Näyttää todella kesäiseltä. 🙂

  Niin ja kuusenkerkkäsiirappi tosiaan maistui itselle ainakin tosi hyvin jäätelön kanssa. Suosittelen myös. -Antti

 1. Hei. Kiva, kun laitoit Kuusenkerkästä juttua, sehän on aina tiedetty hyvinvointiakin edistäväksi. Jos ei jaksa itse keittää sitä, niin meiltä sitä löytyy myös. Terveisin: Seija

  • Anne P. on 1.7.2015 at 16:18

  Sari, aivan ihania kesäkuvia!

Comments have been disabled.