Mansikkavispipuuro

Haetaanpa kesää nyt sitten mansikkaisilla mauilla, kun ei sitä tuolta ulkoa oikein muuten tahdo löytää. Onpahan ainakin puutarha kasteltu tämän päivän aikana perin juurin, eikä vieläkään voi luopua villasukista. Meidän juhannusruusu ei tätä menoa kuki koko kesänä.

Vispipuuro on ihan parasta ja varsinkin mansikkaisena, mustikkaisena tai vadelmaisena. Tässä sitä nautiskellaan mansikkaisena. Hiukan kuitenkin on laitettu mukaan makua myös puolukasta, ettei tule liian imelää. Pojat nautiskelevat puuronsa maidon kanssa ja välillä tietysti laitetaan kermavaahtoa, jos halutaan vähän fiinimpi annos. Tätä tulee muuten tehtyä joskus talvellakin ja laitan sekaan pakasterasiallisen mansikkasurvosta.

 

Mansikkainen vispipuuro

Ainekset

1 l vettä

1 dl puolukoita

3 dl mansikkasurvosta

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl mannasuurimoita

Muut ainesosat: ripaus suolaa.

Tee näin:

Keitetään puolukoita vedessä kymmenisen minuuttia ja siivilöidään kuoret pois. Kuumennetaan neste kiehuvaksi ja lisätään mannaryynit ripotellen joukkoon. Lisätään sokeri ja annetaan kiehua hetken. Lisätään mansikkasurvos ja annetaan puuron kiehua hiljalleen kypsäksi. Vatkataan valmis hiukan jäähtynyt puuro kuohkeaksi. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5664

1 kommentti

1 ping

    • Anne P. on 25.6.2015 at 09:23

    Olen ehkä liiankin optimistinen, mutta tämä sataa-paistaa-sataa-paistaa sää on kotipuutarhurille aivan mahtava sää kun ei tarvitse olla koko ajan kantamassa vettä kasvimaalle 😀

Kommentit eivät ole päällä.