Kolmen kerroksen juustokakku

Meidän juhannus pyörähti käyntiin eilen hyvässä seurassa mainioiden herkkujen kera. Ilmasta viis, kyllä sitä ennenkin on juhannustettu viileässä kelissä, sitäpaitsi nyt näyttää ilma kirkastuvan, joten ulos lähdetään ihan juuri. Grillitarvikkeita on viikonloppua varten hankittuna ja parin viimeisen viikon tiukat aikataulut jääneet taakse, joten rentoutumista edessä ja sekös tuntuu mukavalta. 

Laitan teille tähän tämän toisen juustokakun ohjeen, toffeinen versio tulee seuraavaksi. Aina ei mene niinkuin Strömsössä ja eilen juustokakkuja tehdessäni tajusin, että reunanauha on loppu, kaupunkiin ei enää kerinnyt ja tämän kolmikerroksisen kanssa kävi juuri niinkuin arvasinkin, reuna ei ollut kaunis. Niinpä laitettiin hiukan kermavaahtoa ja mansikoita reunaan ja hyvin kelpasi. Keskimmäisessä kerroksessa on mansikkasurvosta, joten kesä maistuu aika ihanasti suklaan lisäksi tässä kakussa. Kakku on tehty 20cm irtopohjavuokaan, joten jos tekee isompaan, tulee hiukan matalampi. 

Täällä on niin mahtavat sireenikukinnot joka puolella menossa, että koko saari tuoksuu kesälle. Miten tätä saisi säilöttyä ja purkitettua talven varalle? Nyt hyppään fillarin selkään ja nappailen muutamia juhannuskuvia, illalla odottaa kokko. Mitä ihaninta mittumaaria teille kaikille. Nauttikaamme kesästä.

 

Kolmen kerroksen juustokakku

Ainekset

Pohja:

180 g Digestive-keksejä

80 g voita

Täyte 1:

2 dl kermaa

200 g vaniljatuorejuustoa

1 rkl sokeria

2 kpl liivatelehteä

100 g tummaa suklaata

1,5 rkl vettä

Täyte 2:

2 dl kermaa

200 g vaniljatuorejuustoa

200 g mansikoita (survottuna)

3 rkl sokeria

3 kpl liivatelehteä

2 rkl vettä

Täyte 3:

2 dl kermaa

200 g vaniljatuorejuustoa

100 g valkosuklaata

1 rkl sokeria

2 kpl liivatelehteä

1,5 rkl vettä

Muut ainesosat: koristeluun kermavaahtoa sekä mansikoita

Tee näin:

Valmistetaan pohja. Murustellaan keksit leivinpaperin välissä, sulatetaan voi ja sekoitetaan aineet keskenään. Painellaan seos irtopohjavuoan pohjalle ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään. Vatkataan 6 dl kermaa vaahdoksi ja jaetaan se kolmeen eri astiaan. Lisätään kuhunkin paketti (200g) vaniljatuorejuustoa. Ensimmäiseen seokseen lisätään 100g sulatettua hyvin jähtynyttä tummaa suklaata. Toiseen seokseen 100g sulatettua hyvin jäähtynyttä valkoista suklaata ja kolmanteen 200g sauvasekoittimella muussattuja mansikoita. Kuhunkin voi laittaa vielä tarvitaessa sokeria. Ensimmäiseksi lisätään liivate tummaan seokseen. Laitetaan liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitetään tilkka vettä ja lisätään liivatelehdet ja annetaan seoksen jäähtyä hieman. Kaadetaan liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen suklaaseoksen joukkoon, kaadetaan seos irtopohjavuokaan pohjan päälle ja annetaan jähmettyä jääkaapissa hetken. Seuraavaksi lisätään mansikkaseokseen liivatteet ja lisätään se suklaakerroksen päälle ja laitetaan jääkaappiin jähmettymään. Viimeiseksi lisätään valkosuklaaseokseen liivate ja laitetaan se kakkuun päällimmäiseksi kerrokseksi. Säilytetään seokset jääkaapissa hyytymisen ajan. Annetaan kakun hyytyä vähintään parin tunnin ajan. Irrotetaan irtopohjavuoka ja koristellaan kakku kermavaandolla ja mansikoilla. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5662

1 kommentti

1 ping

    • Vierailija on 19.6.2015 at 14:05

    Kyllä kelpaa ottaa juhannus vastaan. Kauniita taideteoksia ja ihania kuvauksia

Kommentit eivät ole päällä.