Taste of Helsinki 2015

Otimme Ukon kanssa irtioton arjesta ja lähdimme Helsinkiin minitreffeille. Suuntasimme tietysti Taste of Helsinki -gourmetfestivaaleille ja nautimme kahtena päivänä makujen sinfoniaa kymmenen huippuravintolan valmistamana. Alueella oli ihana istuskella iltaa rennossa ja varsin iloisessa ilmapiirissä. Hienosti suunniteltu sekä toteutettu kokonaisuus ja aurinkoinen ilma kruunasi kaiken. Taste of Helsinki -tapahtumaan on mahdollista suunnistaa vielä huomenna ja sunnuntaina, käy kokeilemassa ja etsimässä oma suosikkisi. Olen koonnut postaukseen pitkän rivin jotain meidän suosikkejamme. Ihan ei päästy tavoitteeseen ja muutamia annoksia jäi testaamatta, mutta varsin laajan katsauksen saimme tehtyä.

Koko riemukas tapahtuma toimii markoilla, joita vaihdetaan pankissa, eurolla saa markan. Annokset ovat viisi tai kuusi markkaa, joten rahan vaihdossa ei kannata kitsastella. Nälkä nimittäin kasvaa syödessä. Viinilasi vuokrataan parin markan hinnalla, jonka jälkeen luonnollisesti suunnataan viinipaviljonkiin. Tarjolla on takuulla joka makuun sopivia herkkuja. Sitten vaan jonottamaan kymmeneen eri miniravintolaan, torstai-iltana jonoja kertyi joihinkin suosikkipaikkoihin runsaastikin, perjantaina päivällä ei tarvinnut jonottaa juuri lainkaan. Jonottaessa pääsi sopivasti kurkkimaan ohi kulkevien ihmisten lautasille ja himo maistaa yhtä ja toista vaan kasvoi. Annokset ovat sitä kokoluokkaa, että jaksaa onneksi testata useita eri vaihtoehtoja.

Tässä näitä vaihtoehtoja sitten tulee. Ehdoton Ukon suosikki oli RAGU: Hiillostettua miekkakalaa, sardelliaiolia sekä paahdettua pecorinoa 6mk. Paras mikä paras, ei siitä sen enempää.

SINNE: Wallenberg, vasikanpihvi, muhennettuja herneitä ja ruskistettua voita 6mk. Maukas, mutta jotain voimakkaampaa makua jäin kaipaamaan, olisiko se ollut joku kastike tai lisuke, en osaa sanoa. Puolukka teki joka tapauksessa kivan säväyksen.

BRÖD: Poltettua lohta, perunaa, kermaviiliä ja mallasleipää 6mk. Leipä oli jossain piilossa, lohesta löytyi kuitenkin kivat aromit.

Tässä yksi oma suosikkini, joka piti nautiskella kahteen kertaan, ihan pistämätön. PATRONA: Ankankoipea, ”mole manchamanteles”, maissia, paahdettua porkkanaa ja rapeaa banaania 6mk. Ja poikien ohjeen mukaan kaikkia osasia samaan aikaan suuhun niin hyvä tulee. Ihan loistava makukombo, tätä on jollain tavalla ihan pakko soveltaa omassa keittiössä. PATRONA: tiikerirapua, ”aquachile”, vaahdotettua suolakeksiä ja valentina kastiketta 6mk oli Ukon mielestä erittäin herkullinen annos, joten tämä moderni meksikolaiskeittiö sai kyllä kehuja kerrakseen.

SINNE: Haugesundin silliä, varhaisperunoita ja ruskistettua voita 5mk.

GASTROBAR EMO: Creme Ninon ja mustekalaa 5mk. Persoonallisen makuinen ja hyvä tuotos.

GASTROBAR EMO: Rypsipossun ribsejä ja chipottlea 6mk. Tämäkin tuli syötyä pariin kertaan, sillä näinkin arkisesta ruuasta oli saatu kiva makupaletti aikaiseksi ja yhdistelmä oli herkullinen. Pisteitä siis ropisi.

PASTOR: Mejilla, tamarindilla glaseerattua vasikanposkea ja mausteista kvinoasalaattia 6mk.

Tässä meidän molempien huippusuosikki KASKIS: Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia 6mk. Miten joku voi saada lihasta niin ihanan pehmeää ja täydellisen makuista, erittäin herkullinen annos.

BRÖD: Kefiiri, jää kefiiriä, mansikkaa ja hunajaleipää 5mk. Suloistakin suloisempi annos ja monen eri ulottuvuuden herkku. Rapeaa, pehmeää, hunajaista, marjaista ja katsokaa mitkä värit.

GASTROBAR EMO: Emon tiramisu 5mk. Ihan loistava idea tarjoilla tiramisu tuutissa, eikä makukaan pettänyt. Kerroksittain herkullisia makuyhdistelmiä. Pähkinäallergikoille oma annos pyydettäessä.

Tämä oli ehkä se, jolle menetin sydämeni. RAGU: Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä 5mk. Ihan uskomattomat makukombot ja vivahteet, täydellinen jälkiruoka, jota tulen vielä kaipaamaan moneen kertaan.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5660

1 kommentti

1 ping

    • hanna-mari on 13.6.2015 at 09:59

    Herkullisen näköistä, etenkin jälkkäriosasto 🙂

Kommentit eivät ole päällä.