Iso satsi arkiruokaa 10: Ovelan kokin mehevä jauhelihakastike

Meidän miesväestä löytyy vaatimaton kokki, alaston kokki, ovela kokki ja iloinen englantilainen. Tässä kokkaa se ovela, jolla on aina konsti joka hommaan ja jos sitä ei ole, se keksitään. Käsittämätöntä miten tekninen joku voi olla ja miten monta juttua ole melkein viisitoistavuotiaalta oppinut, minussa kun ei olen teknikkoa lainkaan. Tässä silputaan sipulia työlasit päässä, ettei tarvitse itkeä. Ovela kokki tekee mieluiten jauheliharuokia, mitään ohjekirjoja ei tunneta, vaan koitetaan joka kerta jotain hiukan erilaista. Tällä kertaa kurkin sen verran olan yli, että sain ohjeen talteen. Tätä mehevää ja helppoa kastiketta kannattaa testata.

Alastoman kokin intialaistyyppisissä ruuissa en tahdo pysyä perässä, sillä tekotahti on kiivas ja samaan aikaan ruokaan uppoaa yhtä jos toista maustetta. Ilmankos kaikki mausteputelit tahtovat olla koko ajan loppu, jopa sriracha. Aion kyllä napata alastomaltakin kokilta jonkun mausteisen keitoksen teidän iloksenne, kokin kuvaa ei kannata kuitenkaan odottaa, voisi nuoret naiset vallan villiintyä.

Iloinen englantilainen tekee yleensä pientä naposteltavaa kuten lämpimiä voileipiä tai on äidin apuna. Hänen kanssaan pitää keskustella englanniksi ja siinä kyllä usein menee kieli solmuun, kun yrittää miettiä vuokia ja kattiloita. Häpeellisintä on se, että pelimaailmasta tuttujen keittiötavaroiden hallinta vieraalla kielellä sujuu kymmenvuotiaalta pojulta paremmin kuin opettajaäidiltä ja sekös pojua hykerryttää. Ei auta kuin tunnustaa tappionsa. Pojasta polvi paranee, vai miten se menikään.

 

Mehevä jauhelihakastike

Ainekset

800 g sika-nauta jauhelihaa

800 g tomaattimurskaa

2 dl kermaa

4 rkl sweet chili kastiketta

3 rkl pizzamaustetta

2 rkl valkosipulijauhetta

1 tl mustaapippuria

1 tl sokeria

2 kpl sipulia

Tee näin:

Silputaan sipulit ja paistetaan ne jauhelihan kanssa kypsiksi. Laitetaan seos kattilaan. Lisätään joukkoon tomaattimurskat sekä kerma ja lisätään kaikki mausteen. Annetaan kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia ja tarjoillaan spagetin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5658