Marjat kakun koristeena

Hei sinä, joka aina tuskailet kermakakun koristeiden kanssa, nyt on kesä ja koristeiden juhla-aika. Nappaa kaupasta mukaan valikoima marjoja ja tee maailman ihanimmat koristelut. Jo kolmella eri lajilla saa varsin kauniit kakut aikaiseksi. Mielikuvitus liikkeelle ja marjakombot kasaan, tämän nopeampaa ja helpompaa ei koristelu voi enää olla.

Mansikat ovat mielestäni parhaimmillaan leikattuina joko puoliksi tai useampaan osaan. Jos mansikoista tekee ohuita siivuja, on niitä helppo laittaa myös kakun reunaan koristeeksi. Näyttävän kakusta saa, kun koristelee vain osan ja tekee marjoista kranssin kakun ympärille joko päälle tai alareunaan. Alareunaan voi laittaa myös pelkkiä mustikoita tai vain muutamia kirsikoita. Kermavaahtopursotuksilla saa tietenkin lisää näyttävyyttä, mutta varsin tavallisillakin pursotuksilla saa kauniin kakun, sillä marjat ovat kuitenkin pääosassa.

Tänä vuonna nuo ulkolaiset mansikat ovat olleet yllättävän hyviä samoin pensasmustikoita voisi syödä monta rasiaa kerralla. Nyt odotellaan sitten vaan niitä kotimaisia. Poju jo kyseli, että missä ovat mansikanraakileet, hiukan hätäinen kun on. Viime kesäinen amppelimansikka on ollut maassa ja sieltä se on iloisesti alkanut kasvamaan, pitää siirtää takaisin amppeliin. Poju hoitaa ja syö sadon.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5656

2 kommenttia

2 pingiä

    • annamaria on 3.6.2015 at 20:05

    No jo on kauniita kakkuja! Mäkin suosin melkein pelkästään marjoja ja hedelmiä koristelussa, enkä osittain koska en osaa tehdä mitään hienoja sokerimassakoristuksiakaan. 😀

    • sari kalliomäki on 7.6.2015 at 18:32

    Kiitos Annamaria, marjat ja hedelmät ovat kauniita ja erilaisia väri- ja muotokomboja on niin mahdottomasti.

Kommentit eivät ole päällä.