Brunssi

Meillä on aamusella juhlistettu Ukon synttäreitä brunssin merkeissä. Monta kokkia, parempi soppa. Tosin hups, joku oli osittain syönyt tarjottavaksi tarkoitetun jäätelökakun ja synttärilahjatilaus ei ihan saapunut ajoissa, mutta tarjoilu oli herkullinen ja rakkaudella valmistettu. Valkosipulivoissa paistetut sipulit ja nakit sekä pojun valmistama munakokkeli muine höysteineen sekä hedelmäsalaattia vaniljarahkan kera. Poju halusi oikein erikseen kerrottavan, että munakokkeli on hänen aikaansaannoksensa. Kaunis, kiiltävä, maukas ja rakenteeltaan erinomainen, kärsivällisesti kieputeltu, täytyyhän sitä nyt mainostaa.

Ja kyllä, juon edelleen kahvia jo viikko takana. Kahvikone pitää tähän taloon saada pikaisesti. Tänään oli tarjolla pehmeä, tummapaahtoinen, italialainen Segafredo Emozioni, joka kyllä päihitti tavalliset kahvit, mutta hinta kauhistuttaa. Vajaan kymmenen juomani kahvikupin jälkeen ja tuhat sivua aiheesta luettuani, koen olevani todellinen kahvin asiantuntija, heh. Tosin saan kuulla tästä uudesta harrastuksesta pilkkalauluja lähes päivittäin, mutta mitäs niistä, tulette vielä huomaamaan, että tämä ei ole mitään hetken huumaa, vaan todellista intohimoa. Cappuccino kookosmaidolla on seuraavaksi kokeilulistalla.

Maisema-astiat ovat kovassa käytössä ja olen niin onnellinen, kun sain ostettua niitä ison erän lisää tänä keväänä. Hakusessa on vielä kahvi- ja teekannu sekä kupit, kaikki muut osat taitavat olla kasassa ja jotain on useampiakin. Äärimmäisen kaunis ja varsin kattava sarja sinisen ystävälle. Olisikohan se niin, että kun on kesä, ovat väritkin kirkkaampia ja kauniimpia, mene ja tiedä.  Joka tapauksessa on paljon kivempaa kattaa kauniisti ja miettiä miltä joku näyttää, kun ei tarvitse lähes pimeässä haparoida.

Pakko oli vielä napata äitienpäiväruusuista kuva, sillä ovat edelleen niin kauniita. Äitienpäivänä sivukorvalla kuulin, kun veden lämpötilaa oli melkein mittarilla katsottu, varsia leikattu oikeaoppisesti, virkistettä lisätty juuri sopivasti ja kukat aseteltu maljakkoon virheettömästi. Taidan silti vaan uskotella itselleni, että ovat rakkaudella ostettuja.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5649

2 kommenttia

2 pingiä

  • Hannah lehmuskujalta on 17.5.2015 at 15:46

  Hei Sari! Onpahan ollut herkkubrunssi, taisi sankari tykätä:) Onnittelut ja kauniin kevään ja kesän vilkutukset luoksenne täältä lehmuskujalta. Jotenkin hukkaanuit kartaltani, mutta on ollut ilo löytää jälleen luoksesi ihanien reseptiesi ja upeiden kuvatunnelmiesi luo.
  Täällä on kaivattu lämpöä, muutoin kevät on valloittanut ja voi aistia jo lähestyvän kesänkin. Nautin niin tästä ajasta, mikä vehreys ja kasvun riemu!

  Suloista toukokuun jatkoa ja myötäisiä askelia kohti kesää♥

  t. Hannah

  Ps. Jokos teillä on prätkäkausi startattu? Ja oletko taipunut kyytille?!

  • sari kalliomäki on 17.5.2015 at 18:06

  Hannah, ihanaa että löysit tänne. Ja todellakin kevään ja alkavan kesän vihreys saa pään ihan pyörälle, tätä on odotettu. Ja kyllä, prätkäkausi on aloitettu, tosin minun on se perinteinen Tahkoluodon 5 kilsan lenkki vielä tekemättä :D. Katsotaan, katsotaan…..

Kommentit eivät ole päällä.