Iso satsi arkiruokaa 9: Valkosipulinen kesäkurpitsalaatikko

Nyt on taas juhlat juhlittu ja aika palata tiukkaan arkiruokarytmiin. Tosin sitä hiukan haittaa keskimmäisen pojan grillausinto, sillä makkaraa on syöty jo monta kertaa ja kyllä se talven jälkeen tietysti hyvältä maistuukin. Lisäksi on syöty munakokkelia, sillä kuopus osoitti todelliset kokkaajan taitonsa äitienpäivänä ja päräytti tarjottavaksi aivan loistavan munakokkelin heti ensikerralla. Häpeäkseni tunnustan, etten ole koskaan tainnut itse tuottaa yhtä mainiota kokkelia. Pitää varmaan ottaa teille joku näin kokkaat kunnon kokkelin -video.

Tämä kesäkurpitsalaatikko puolestaan on mukavaa vaihtelua perinteisten pasta ja peruna -ruokien tilalle, sillä se sisältää kasviksia ja jauhelihaa sekä tietysti valkosipulia. Vihannekset sekä jauheliha paistetaan erikseen pannulla ja koko sirkus juuston kera sekoitetaan kattilassa ja kypsennetään vuoassa. On muuten erittäin herkullista. Haluan korostaa, että tässä laatikossa on vihanneksia, sillä terveydenhoitajalta tuli kotiin viesti, että kasviksia voisi lisätä ruokavalioon. Poju kun oli ilmoittanut, ettei meillä syödä kasviksia. Huokaisin kyllä aika syvään, kun selitin, että meillä lähes joka ruuassa on kasviksia. Pojun mielestä ne ovat niin piilossa, että sitä on mahdoton tietää. 

 

Kesäkurpitsalaatikko

Ainekset

800 g sika-nauta jauhelihaa

3 kpl kesäkurpitsaa

3 kpl sipulia

5 kpl porkkanaa

250 g viherpippuri koskenlaskijajuustoa

1 rkl valkosipulijauhetta

0,5 tl mustaapippuria

2 kpl lihaliemikuutiota

400 g valkosipulista tomaattimurskaa

100 g mozzarellaraastetta

Tee näin:

Kuoritaan ja silputaan sipulit, raastetaan porkkanat ja kuutioidaan kesäkurpitsa. Paistetaan pannulla sipulit sekä porkkanaraaste ja kaadetaan kattilaan. Paistetaan kesäkurpitsan paloja pannulla niin, että suurin osa nesteestä haihtuu pois ja kaadetaan kattilaan. Paistetaan jauheliha kypsäksi pannulla ja kaadetaan kattilaan. Sekoitellaan ainekset kattilassa, lisätään valkosipulinen tomaattimurska, mausteet, lihaliemet ja kun seos on lämmintä koskenlaskijanpalaset. Lisätään tarvittaessa hiukan vettä. Kun juusto on sulanut kaadetaan seos isoon vuokaan ja ripotellaan päälle mozzarellaraastetta. Paistetaan 180 asteessa kypsäksi noin puolisen tuntia. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5647

8 comments

8 pings

Skip to comment form

  • Anne P. on 12.5.2015 at 20:06

  Hienosti piilotetut kasvikset 😀 mutta onpa tosiaan herkullisen näköinen ja kuuloinen paistos, kesäkurpitsa ja valkosipuli sopii hyvin yhteen omassakin suussa.

  • sari kalliomäki on 17.5.2015 at 10:05

  Ehkä mä Anne alan laittaan noi kasvikset paremmin esille, niin tiedostetaan, että niitä oikeesti on :D.

 1. Eikös tähän tule mitään nestettä muuta kuin tomaattimurska? Kuinkas nuo lihaliemikuutiot saa sekoittumaan ruokaan? Onkos miulla luetun ymmärtämisessä joku härö nyt? 😀

  • sari kalliomäki on 6.8.2016 at 09:15

  Ei tule muuta paitsi tarvittaessa hiukan vettä, jos tuntuu liian paksulta…eli lihaliemet voi laittaa kattilaan samalla kun tomaattimurskankin, hyvin ne sinne sulavat 🙂

  • Nipsu on 7.8.2016 at 12:37

  Tuunasin hieman ohjetta, jätin sulatejuuston ja mozarellan pois ja laitoin sekaan parsataa grammaa raejuustoa. Lisäsin vielä mausteeksi jauhettua chiliä ja jauhelihamaustetta. Mahtavan makuista, tosin juusto antaisi varmaan hyvän säväyksen tähän..mutta nyt jäi pois 🙂 Tätä teen toistekin!

  • sari kalliomäki on 7.8.2016 at 18:25

  Hienon kuuloisesti tuunattu, taidan itsekin seuraavalla kerralla kokeilla myös raejuustoa 🙂 mainiota että maistui ja teet toistekin.

  • Vierailija on 18.8.2016 at 17:18

  Todella herkullista! Hyvään käyttöön meni puutarhan jättimäinen kesäkurpitsa. Tuoksui jo uuniin mennessä taivaalliselta ja valmiina täytti kaikki odotukset.

  • sari kalliomäki on 18.8.2016 at 17:41

  Voi onpa kiva kuulla :).

Comments have been disabled.