Ihan paras suklaakuorrute

Voihan kakku. Pakko ne on kaikki postata, kun kerran aloitettiin ja tässä tulee sitten se parhaista parhain suklaakuorrute, jota joku jo pyysikin tänne laittamaan. Hiukan haastetta tässä on ja omat niksinsä, mutta kun noudattaa ohjetta kirjaimellisesti, ei voi mennä paljon mönkään. Täytyy silti heti perään tunnustaa, että välillä vielä menee itseltäkin kuorrutus liian veteläksi, jos yritän hätäillä.

Eli kolme olennaisinta huomionarvoista asiaa. Ensinnäkin huoneenlämpöinen voi tässä tapauksessa ei tarkoita sitä, että voi on ollut pöydällä tunnin, vaan että se on vain sen verran pehmeää, että sitä juuri saa sekoitettua vatkaimella.  Toiseksi kuumennettu kuorrute pitää jäähdyttää todella hyvin kylmäksi ennenkuin sitä aletaan sekoittaa voin joukkoon. Kolmanneksi valkuaisia ei välttämättä tarvitse lisätä kaikkia, vaan seoksen joukkoon vatkataan yksi valkuainen kerrallaan, jotta voi lopettaa, kun seos sopivan paksuista. Liian kuuman suklaaseoksen sekoittaminen voin kanssa tekee seoksesta vetelän, samoin käy, jos voi on valmiiksi ihan löllöä. Pienen kuorrutteen vetelyyden voi korjata laittamalla kuorrutteen jääkaappiin jähmettymään. 

Toivottavasti en nyt pelotellut ketään niin, ettei lainkaan uskalla yrittää, sillä tämä on yksinkertaisuudessaan todella hyvä resepti ja maku on ihana. Lisäksi tämä jähmettyy jääkaapissa sopivan kovaksi ja säilyy näin loistavasti useamman päivän. Ennen tarjoilua kakku kannattaa toki nostaa lämpimään ajoissa, jotta suklaan ihanat maut pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Kuorrutetta voi myös laittaa kakun sisään, mutta koko kakkua ei kannata pelkällä suklaalla täyttää tai tulee liian makea. Tosin meillä töissä muutamilla mieshenkilöillä on tapana ottaa kakusta juurikin pelkkää kuorrutetta sopivasti kakun sivusta. Olenkin uhannut viedä joskus tarjottavaksi pelkkää suklaakuorrutetta kipollisen.

P.S Äiti, kakkulapiot ovat äitienpäiväksi tulossa takaisin lainasta, joten älä osta uusia.

 

Suklaakuorrute

Ainekset

3 dl sokeria

1,5 dl kaakaojauhetta (Van Houten)

3 dl kermaa

6 kpl keltuaista

450 g voita

6 kpl valkuaista

3 tl vaniljasokeria

Tee näin:

Keitetään suklaakuorrute. Sekoitetaan keskenään kattilassa sokeri, kaakojauhe, kerma sekä keltuaiset. Kuumennetaan rauhallisesti kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen. Annetaan jäähtyä hyvin. Vatkataan pöydällä pehmennyt voi vaahdoksi ja lisätään täysin jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten, sitten valkuaiset tarpeellinen määrä yksitellen vatkaten ja lopuksi vanilliinisokeri. Valkuaisia lisätään yksi kerrallaan ja kun seos näyttää sopivan paksulta, jätetään loput lisäämättä. Mikäli seos näyttää liian löysältä, voi sitä pitää hetken jääkaapissa kovettumassa.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5645