Äitienpäiväkakku

Edelliseen kakkupostaukseen viitaten tein äitienpäivää ajatellen vähän isomman täytekakun. Lilalla kermavaahdolla kuorrutettu kakku on tehty 15cm kakkuvuoassa sisältäen 4 munaa ja tämä taas 25cm vuoassa sisältäen 10 munaa. Olen ostanut sellaiset korkeareunaiset vuoat, jotka ovat näppärät, sillä niiden kanssa tulee kerralla kakkuun tarpeeksi korkeutta. 

Ensi sunnuntaita ajatellen on perustäytekakun tekeminen hyvä idea, sillä monessa perheessä tehdään kuitenkin myös juhlaruokaa ja tekemistä riittää. Täytekakun voi paistaa jo pari päivää aikaisemmin ja täyttää edellisenä päivänä. Koristelu kannattaa kuitenkin jättää aika viime tippaan, varsinkin jos käyttää mansikoita. Kesässä ehdottomasti parasta on mansikat ja ne tuovat kyllä kesän myös juhlapöytään.

Tässä täytekakussa on täytteenä mansikkahillolla maustettu  mousse sekä valkosuklaalla maustettu mousse, näissä pohjana mascarpone. Ja kuten yleensäkin, olen tehnyt kakun 70% ohjeella, josta kirjoittelin edellisessä postauksessa. Tämän kakkupohjan saa näppärästi leikattua ohuihin osiin, jolloin ei tarvitse mousseen laittaa liivatetta ja kakku valmistuu nopeammin. 

Kuorrutteena on yksinkertaisesti kermavaahtoa, jota on sivuun laitettu ihan sileästi ja päälle pursotettu pieniä ruusukkeita. Mansikat on kakun päälle leikattu puoliksi ja sivuihin ohuiksi siivuiksi. Kakku on nopea koristella ja se on silti näyttävän näköinen herkku. 

Meillä äitienpäivää vietetään perinteisesti aamukahvilla, tosin vieläkin se kahvin juonti on minulla hiukan heikkoa, vaikka sitkeästi olen päättänyt opetella. Miesväki tekee lämpimiä leipiä tai jotain muuta suolaista aamupalaa sekä jotain makeita herkkuja. Ihaninta on tietysti se, että istutaan saman pöydän ääressä ja jutellaan mukavia. Meillä on onneksi vielä äidit tallella ja yksi mummukin, joten äitienpäivänä riittää vipinää. 

Lupaan ja vannon, että kun saan äitienpäiväkakut postattua, en laita vähään aikaan tänne yhtään kakunkuvaa, vaan jaan teille erinomaisia arkiruokareseptejä oikein olan takaa. Niitä on tässä viime aikoina sovellettu jos jonkinlaisia. Mukavaa viikon jatkoa, ihana toukokuu.

 

Mansikkakakku valkosuklaatäytteellä

Ainekset

mansikkatäyte:

2,5 dl vispikermaa

500 g mascarponejuustoa (2 rasiaa)

1-2 dl mansikkahilloavalkosuklaatäyte

2,5 dl vispikermaa

500 g mascarponejuustoa (2 rasiaa)

200 g valkosuklaatakuorrutus

6 dl vispikermaa

30 kpl mansikoita

Tee näin:

Valmistetaan yksi 8 munan täytekakkupohja. Leikataan hyvin jäähdytetty 70% kakkupohja 5 osaan. Valmistetaan täytteet kakkuun. Vatkataan kerma vaahdoksi, lisätään mascarpone ja mansikkahillo. Hillon määrä riippuu hiukan hillon laadusta, laitetaan ensin vähemmän ja lisätään sopiva määrä, tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa sokeria. Valmistetaan toinen täyte. Sulatetaan ja jäähdytetään suklaa. Vatkataan kerma vaahdoksi, lisätään joukkoon mascarpone ja hyvin jäähtynyt suklaa. Tarkistetaan maku ja lisätään tarvittaessa sokeria. Molempia täytteitä laitetaan kahteen väliin. Kostutetaan jokaista kakkulevyä maidolla ennen täytteen levittämistä. Siistitään valmiista kakusta reunat. Vatkataan kuorrutuksen kerma vaahdoksi ja kuorrutetaan kakku kermalla, pursotetaan päälle pieniä ruusukkeita ja koristellaan kakku mansikanpuolikkailla. Kakun sivuun tulevat mansikat kannattaa leikata ihan ohuiksi, niin ne pysyvät paremmin paikallansa. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5644

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  • Maku_Elina on 5.5.2015 at 07:34

  Hei Sari,
  Onpa ihanan ylellinen ja kesäinen mansikkakakku!

  • Vierailija on 5.5.2015 at 16:37

  Paras äitienpäiväkakku. ihanan näköinen

  • sari kalliomäki on 6.5.2015 at 07:55

  Kiitos Elina ja mikä parasta kesä on täällä ihan tuossa tuokiossa mansikkoineen kaikkineen.

  • sari kalliomäki on 6.5.2015 at 07:56

  Kiitos vierailija kommentista, joskus yksinkertainen on parasta :).

Kommentit eivät ole päällä.