Lohitahnaleivät vappubrunssille

Tässä lohitahnan ohje vappubrunssia ajatellen. Pari postausta sitten löytyy saaristolaisleivän ohje, jonka kanssa tämä erityisesti sopii, mutta ei ruisleipäkään ole lainkaan huono vaihtoehto. Meillä lohitahnaa on myös käytetty salaatin kanssa kroisanttien täyttämiseen sekä voileipäkakun täytteenä. Niihinkin molempiin tahna sopii mainiosti ja mikä parasta sen tekaisee ihan hetkessä. 

Meille tuli eilen esikon mukana nuoria Puolasta ja heille tarjoiltiin saaristolaisleipää ja kalatahnaa. Otti hiukan koville kaivella muistista eri ainesosia englanniksi, jotta sain selvitettyä heille mitä joutuvat maistelemaan, mutta onnistuihan se joten kuten. Pojat kehuivat paikallista rannikkoa ja olivat erityisen ihastuneita raikkaaseen ilmaan, Varsova kun on yksi Euroopan ilmaltaan heikkolaatuisimpia alueita. Nauttikaamme siis puhtaasta ilmasta ja toivotaan, että lumi ja räntä pysyvät poissa vappukarkeloista.

Lohitahna

Ainekset

500 g savulohta (noin 20 cm pala isosta lohesta)

200 g ruohosipulista tuorejuustoa

150 g ranskankermaa

1 kpl punasipulia

0,5 dl persiljaa silputtuna

0,5 kpl sitruunan mehua

0,25 tl sitruunapippuria

0,25 tl mustaapippuria

Tee näin:

Sekoitetaan ranskankerma ja tuorejuusto, lisätään mausteet ja silputtu persilija. Lopuksi sekoitetaan joukkoon pieneksi silputtu sipuli sekä lohi.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5641

5 kommenttia

5 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

 1. Tätä tehdäänkin! Kiitos vinkistä!

 2. Savulohitahna on suuri suosikkini! Persilja kuulostaa maukkaalta lisältä, itse olen mennyt yleensä tylsällä tillillä 🙂 mutta ah, savulohitahna + saaristolaisleipä = täydellinen kombo! Tosin ihanaa salaatillakin 🙂

  • sari kalliomäki on 6.5.2015 at 07:58

  Pipsaa, tähän sopii niin moni mauste, välillä meillä on ruohosipulia ja välillä sitten persilijaa tai tilliä. Halposti siis saa makuun vaihtelua.

  • Hile on 22.3.2017 at 18:57

  Vaikutti niin herkulliselta, että tänään tehtiin koevedos iskän synttäreitä varten. Laitettiin yöksi jääkaappiin maustumaan ja huomenna kokeillaan miltä lopputulos maistuu. Kiitos maukkaasta reseptistä!

  • sari kalliomäki on 2.4.2017 at 15:25

  Olisipa kiva kuulla mitä piditte 🙂 .

Kommentit eivät ole päällä.