Saaristolaisleipä

Koska olet viimeksi tehnyt saaristolaisleipää? Tällä ohjeella onnistut varmasti ja maku on herkullinen. Ohjeen olen alunperin saanut ystävältäni ja muokannut sen mieleisekseni. Leipä ei tarvitse kaverikseen muutakuin keon voita, mutta jos haluat tehdä juhlavaa tarjottavaa, on leipä parhaimmillaan lohitahnan kanssa. Yhdistelmä on pistämätön. Meillä on kevään aikana tehty tätä lähes viikottain ja keskimmäinen poika on sitä mieltä, ettei tämän parempaa leipää ole.

Rippijuhlissa tämä oli ehdottomasti suosituin suolainen tarjottava. Juhlia ajatellen tosi näppärä, sillä kun leivät on tehty etukäteen ja lohitahnan valmistamiseen ei mene kuin vartti, saa nopeasti valmista. Laitan lohitahnan ohjeen tänne mahdollisimman pian. 

Saaristolaisleipä – kalaruoan paras kaveri

Ainekset

1 l piimää

3 dl kaljamaltaita

3 dl kaurahiutaleita

4 dl ruisjauhoja

5 dl vehnäjauhoja

5 dl hiivaleipäjauhoja

2,5 tl suolaa

2 kpl hiivaa

2 dl siirappia

Tee näin:

Lämmitetään saaristolaisleipää varten piimä kädenlämpöiseksi. Lisätään piimään hiiva ja sekoitetaan hyvin. Sekoitetaan joukkoon suola, siirappi, kaurahiutaleet, kaljamaltaat, ruisjauho ja lopuksi vehnäjauho sekä hiivaleipäjauho. Voidellaan kaksi leipävuokaa ja kaadetaan taikina niihin. Paistetaan 175 asteessa noin puolitoista tuntia ja voidellaan leipiä paistamisen välillä siirappikahviseoksella.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5640

2 comments

2 pings

    • Tiina Garvey on 23.4.2015 at 18:46

    Samaa mieltä poikasi kanssa – en keksi parempaa herkkuleipää kun tämä! 🙂

    • Vierailija on 24.4.2015 at 04:24

    Oi niin hyvää.

Comments have been disabled.