Mehevä voileipäkakku

Juhlien järjestämisessä on aina niin monta hommaa, että monet tarjottavat tekee mielellään mahdollisimman valmiiksi jo edellisenä päivänä. Tämä mehevä voileipäkakku on siinä mielessä pelastus, että sen voi täyttää valmiiksi jo ajoissa ja koristella juuri ennen juhlia. Makukin on parhaimmillaan juuri toisena päivänä. Lisäksi reilusta voileipäkakusta riittää isolle sakille ja se on varsin helppo tehdä. 

Voileipäkakussa on ihan perustäytteet, jotka maistuvat jokaiselle. Kahdessa kerroksessa on palvikinkkutäyte suolakurkun kera ja kahdessa paprikatäyte sipulinvarsien kera. Paprikatäytteestä tulee kaunis punainen kerros. Molemmat täytteet ovat sen verran kosteita, että jos leipänä on pelkkä vehnäpaahtoleipä ja täyttää kakun tarjoilua edeltävänä päivänä riittää, kun kostuttaa päällimmäisen leipäkerroksen. Jos taas paahtoleipä on moniviljaa, kannattaa kaikki kerrokset kostuttaa kevyesti maidolla. Koristelun voi tehdä monella tapaa, tässä on käytetty salaattia, viinirypäleitä, viikunoita, kirsikkatomaatteja sekä kurkkua. Kinkkusuikaleet kannattaa ottaa ohuen ohuina, niin niitä on helpompi käsitellä. Alakuvassa vielä toisenlainenkin koristelu.

 

 

Maistuva voileipäkakku kinkku-tuorejuustotäytteellä

Ainekset

63 kpl paahtoleipäviipaletta

900 g saunapalvikinkkua

4 kpl suolakurkkuja

400 g yrttimaustettua tuorejuustoa

300 g creme fraichea

3 kpl punaista paprikaa

6 kpl kevätsipulin varsia

200 g ruohosipulituorejuustoa

150 g creme fraichea

200 g majoneesia

0,5 dl maitoa (kostutukseen)

Kuorrute:

800 g maustamatonta tuorejuustoa

300 g smetanaa

Muut ainesosat: koristeeksi salaattia, viinirypäleitä, viikunoita, kirsikkatomaatteja, ohuen ohuita kinkunsiivuja

Tee näin:

Leikataan paahtoleivistä reunat pois. Valmistetaan 2 täytettä. Ensimmäistä täytettä varten suikaloidaan palvikinkku ja silputaan suolakurkut tehosekoittimessa muusiksi. Sekoitetaan keskenään kinkku, suolakurkkumuusi, yrttimaustettu tuorejuusto sekä 300 grammaa creme fraichea. Toista täytettä varten muussataan paprikat tehosekoittimessa ja annetaan seoksesta valua suurin neste pois. Silputaan sipulinvarret pieniksi ja yhdistetään paprikamuusi, sipulinvarret, ruohosipulinen tuorejuusto, 150 grammaa creme fraichea sekä smetana. Laitetaan pohjalle viisi paahtoleipää vierekkäin kahteen kerrokseen sekä lisäksi puolikas kerros. Mikäli käytetään moniviljapaahtoleipää kannattaa leivät kostuttaa maidolla. Jos taas käytetään vehnäpaahtoleipää, riittää kun päällimmäiset leivät kostutetaan. Tehdään viisi kerrosta ja laitetaan kahteen kerrokseen palvitäytettä ja kahteen kerrokseen paprikatäytettä. Sekoitetaan kuorrute ja levitetään se kakun päälle. Osan voi myös pursottaa kauniisti. Leikataan kakun alaosaan kurkkuja koristeeksi tai käytetään viinirypäleitä. Koristellaan päälliosa vasta ennen tarjoilua. Voileipäkakusta tulee mehevämpi, jos se valmistetaan tarjoilua edeltävänä päivänä. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5637

7 kommenttia

7 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  • Vierailija on 24.4.2015 at 04:25

  Voi kuinka kauniisti koristeltu tuo on jo taidetta.

  • sari kalliomäki on 6.5.2015 at 07:59

  Kiitos 😀

  • Vierailija on 17.6.2015 at 12:57

  Se onnistui ja sai kiitosta raikkaudestaan. Myös koristeluista tuli runsaasti kiitoksia, vaikka olen ihan maallikko voileipäkakkujen maailmassa.

  • sari kalliomäki on 17.6.2015 at 14:21

  Aivan loistavaa. Ja kiitos kommentista, on aina kiva saada palautetta :).

  • Vierailija on 25.7.2016 at 16:52

  Moi!
  Todella kaunis kakku.
  Missä vaiheessa majoneesi käytetään, vai tarkoittaako tekstiosuuden smetana majoneesia?

  • N on 3.11.2017 at 17:13

  Hei! Kuinka monelle hengelle tämä voileipäkakku on?

  1. Nyt on hiukan vaikea tätä arvioida, sillä riippuu tosi paljon siitä paljonko on muuta tarjottavaa. Meidän suvussa on muutamia voileipäkakkuahmatteja, jotka tykkäävät niin kovin tästä, että menee monta palaa 😀 mutta veikkaisin että tästä riittää 30 hengelle.

Kommentit eivät ole päällä.