Juhlahumua

Meillä vietettiin viime viikolla keskimmäisen pojan rippijuhlia ja kaikki sujui suunnitelmien mukaan. Yleensä minulla on ollut tapana aiheuttaa aina joku härdelli joko ennen tai kesken juhlan, mutta nyt säästyttiin isommilta mokauksilta. Tällaisissa juhlissa on se hyvä puoli, että saadaan koko suku kasaan ja tulee nähtyä niitä hiukan kauempanakin asuvia ja liian nopsasti kasvavia lapsukaisia. Kyyneliltäkään ei ihan taidettu välttyä, sillä on se vaan niin liikuttavaa, kun omat lapset kasvavat ja saavuttavat elämän tärkeitä etappeja. Aika kuluu ihan liian nopeasti.

Pitkään mietin laitetaanko ruoka vai tarjotaanko vaan suolaista sekä makeaa ja päädyin sitten jälkimmäiseen. Nappasin suunnitelmiin muutamia hyväksi testattuja reseptejä ja kourallisen uusia. Pari päivää hyörin keittiössä ja totesin, että onneksi Ukko on ostanut sen ylimääräisen jääkaapin. Leipominen on yksinkertaisesti kivaa ja harvoin sitä saa tehdä tällaisella volyymillä. Laitan teille tässä huhtikuun aikana hyviä vinkkejä kevään ja kesän juhlia silmällä pitäen.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5636

13 kommenttia

Hyppää kommentti lomakkeelle

    • Anne P. on 14.4.2015 at 08:20
    • Vastaa

    Siis VAU!! teitkö kaiken itse? olet kyllä aikamoinen leipuri 🙂

    • sari kalliomäki on 14.4.2015 at 08:50
    • Vastaa

    Ite tein ja tykkäsinkin vielä 😀

    • Anne P. on 14.4.2015 at 10:37
    • Vastaa

    Apua! olet mun idoli! mikä suoritus!! 🙂

    • sari kalliomäki on 14.4.2015 at 10:42
    • Vastaa

    Anne, muistathan että meillä oli tiskikone 😉 .

    • Vierailija on 14.4.2015 at 11:25
    • Vastaa

    Hei!
    Julkaisetko reseptit myös noihin herkkuihin?

    T. Anne

    • sari kalliomäki on 14.4.2015 at 11:43
    • Vastaa

    Hei Anne, kyllä reseptejä tulee mahdollisimman pian ja tuossa edellisessä postauksessa oli jo nuo kahvikakut pursotuksineen. Sitten on saaristolaisleipää lohitahnalla, kinkku-paprika -voileipäkakku, valkosuklaamoussekakku, sitruunakakku, marenkikranssi ja jotain muitakin…yritän olla nopsakka :).

  1. Vautsi! ♥ Ihailinkin näitä jo instagramin puolella, mutta pakko vielä kommentoida, että ihan mahtavaa työtä! Onko macaronsit kakkujen päällä itse tehtyjä va jostain hankittuja, täällä nimittäin kaivataan vinkkejä niiden onnistumiseen! Tuntuu, että jokaisella kokeilukerralla epäonnistuu eri tavalla 😀

    • annamaria on 15.4.2015 at 04:14
    • Vastaa

    Vau täälläkin, Instagramissa jo katselin huuli pyöreänä tuota herkkujen määrää! Vinkkejä otetaan mielellään vastaan, olen itse järkkäämässä omia valmistujaisia kesäkuussa. 🙂

    • sari kalliomäki on 15.4.2015 at 04:44
    • Vastaa

    Rakkaudestaruoan… täytyy nyt kyllä tunnustaa että nämä macaronsit ovat suoraan Sokos herkun tiskistä 😀 jostain kohtaa piti hiukan oikaista. Täytyy varmaan piakkoin yrittää tehdä macaronseista postaus, aika haasteellisia ovat, mutta monia hyviä niksejä on kyllä hommaan olemassa.

    • sari kalliomäki on 15.4.2015 at 04:45
    • Vastaa

    Annamaria, vinkkejä laitetaan tulemaan pikkuhiljaa, onpa ihanat juhlat tulossa :).

    • Maku_Elina on 15.4.2015 at 07:30
    • Vastaa

    Huikeat leivontaluomukset Sari! Kyllä tuossa on vierähtänyt tovi jos toinenkin! =) Ja kyllä se ylimääräinen jääkaappi taisi tulle todella tarpeeseen. Yleensä kotijuhlissa kylmäsäilytys on se suurin kompastuskivi.

    • sari kalliomäki on 16.4.2015 at 08:44
    • Vastaa

    Kiitos Elina 🙂 lisäjääkaappi on siinäkin mielessä hyvä, että voi pitää kakut erillään muista elintarvikkeista, varsinkin se kerma ottaa niin helposti makua.

    • Vierailija on 24.4.2015 at 04:30
    • Vastaa

    Aikas leipuri olet. Kauniita , esillä hienosti ka vielä herkullisiakin nam nam !!!!

Vastaa

Your email address will not be published.