Iso satsi arkiruokaa 8: Hot dogit kunnon kastikkeella ja lammasmakkaralla

Jos syöt hot dogisi majoneesin, ketsupin ja sinapin kera, on aika tehdä asialle jotain. Tässä siis pääsiäisen arkiruokaa parhaimmillaan. Ja koska pelkästä sämpylästä ja nakista ei tämän talon miesväki tule muutakuin kiukkuiseksi, tehtiin lammasmakkaran kaveriksi kunnon tuhti kastike naudan jauhelihasta, paprikasta, valkosipulista ja chilistä. Erittäin ihastuttava makupari ja kuten Ukko totesi, tätä olisi voinut vedellä kravatti kaulassa, sillä kastike oli täydellisen paksuista. 

Tästä satsista riittää kastiketta kuuteentoista hot dogiin. Äkkiseltään sitä luulisi, ettei niitä kukaan niin paljoa syö, mutta jos haluaa päästä seuraavana päivänä hiukan helpommalla, niin kannattaa tehdä kastiketta kerralla kunnolla. Lapset osaavat lämmittää hot doginsa mikrossa itse, kun kastike on valmiina. Ja kuten meillä yleensäkin näitten reilujen arkiruokasatsien kanssa käy, ei illalla ollut kastiketta enää yhtään jäljellä. Minkähänlaisia satseja sitä oikein pitäisi tehdä?

Jälkkäriksi oli juustoja ja rypäleitä. Viski cheddar, Tilsitter Havarti, Weinkäse valkohomejuustoa ja Valion Aura gold. Herrojen ilmeistä päätellen aika hyvä yhdistelmä. Tällä hetkellä elämäni tärkeimpiä hetkiä ovat ne, kun istumme porukalla ruokapöydän ympärillä. Kenelläkään ei ole kiire mihinkään, kukaan ei näprää puhelinta, nautimme ruuasta ja juttelemme mukavia. Ja koska perheessämme asuu vielä paljon minua suurempia humoristikkoja, niin välillä joutuu pyyhkimään naurun lomassa vettä silmäkulmasta. Näitä hetkiä takuulla kaivataan muutaman vuoden päästä, joten niistä otetaan nyt kaikki irti.

 

Paprikainen hot dog -kastike

Ainekset

800 g naudan jauhelihaa

2 kpl paprikaa

2 kpl sipulia

6 kpl valkosipulin kynttä hienonnettuna

1,5 dl punaviiniä

400 g valkosipulista tomaattisosetta

1 rkl paprikajauhetta

2 rkl worchesterinkastiketta

1,5 rkl sriracha kastiketta

1 rkl provencen yrttisekoitusta

2 rkl vaahterasiirappia

1 rkl dijon sinappia

1 tl suolaa

Muut ainesosat: hot dog -sämpylöitä, lammasmakkaraa, tomaattia, cheddar-raastetta, ketsuppia.

Tee näin:

Leikataan paprikat kuutioiksi samoin sipuli. Ruskistetaan pannulla jauheliha, paprikat ja sipuli. Lisätään lähes kypsän seoksen joukkoon punaviini, tomaattisose sekä mausteet. Annetaan kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia, kauemminkin jos kastike on kovin löysää. Sopivan paksu kastike pysyy hyvin hot dogien sisässä. Lämmitetään makkarat ja sämpylät. Täytetään sämpylät tomaatilla, makkaralla ja kastikkeella. Ripotellaan päälle cheddar-raastetta. Halutessa voi joukkoon lurauttaa ketsuppia. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5634

2 kommenttia

    • Vierailija on 4.4.2015 at 08:41
    • Vastaa

    Asuisipa tuossa huushollissa. Niin kaunista niin kauniisti.

    • sari kalliomäki on 4.4.2015 at 17:49
    • Vastaa

    Kuviin on helppo rajata kaikki ylimääräinen pois 😀 välillä on keittiö enemmän kuin mullin mallin.

Vastaa

Your email address will not be published.