Hurmaava keväinen Praha

Maku-lehti ilmestyy jälleen huomenna ja kaikkien ihastuttavien keväisten juttujen ja herkullisten ohjeiden lisäksi se sisältää ensimmäisen matkajuttuni, joka on keväisestä Prahasta. Poimin parhaat kohteet ja vinkit luettavaksenne ja hyödynnettäväksi mahdollisella reissulla. Praha on pikku Pariisi ja monen mielestä se menee tunnelmaltaan jopa aidon Pariisin ohi. Mene ja tiedä, minulla Pariisi on haaveissa seuraavana matkakohteena. Ehkä tätä prahalaista keväistä ihanuutta ei sen enempää tarvitse hehkuttaa, kuvat puhukoot puolestaan.

Prahassa kaikki on kävelymatkan päässä ja pienellä alueella on paljon nähtävää. Ihanimmat puistot on listattuna lehdessä ja puistojen lisäksi pitää ehdottomasti nähdä Petrin kukkula. Olo on suorastaan huumaava kukkulalle kiivettäessä satakielten laulaessa. Vaaleat keväänvihreät puut, kukkivat hedelmäpuut ja ihanat kukkaistutukset valloittavat matkailijan täydellisesti.

Nälkä on helposti tainnutettavissa rasvaisilla ja kermaisilla ruuilla sekä katukojujen pikkupurtavalla. Olut on se juttu ja sitä löytyy takuulla jokaiseen makuun pikkurahalla. Ostoksia voi tehdä vanhankaupungin kiemuraisilla pikkukujilla tai valtavissa ostoskeskuksissa, joista Palladium oli ehdottomasti suosikkini. Nähtävyyksistä kannattaa katsastaa ainakin ne suosituimmat, myös juutalainen vanha hautausmaa oli varsin mieleenpainuva. Poimi vinkit lehdestä ja varaa oma Prahan reissusi. Lentoja saa toisinaan tosi kivaan hintaan ja asuminen sekä ruokailu on mahdollista toteuttaa hyvinkin edullisesti ja silti oikein mukavasti.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5628

2 kommenttia

2 pingiä

    • Anne P. on 25.3.2015 at 05:59

    Ihania kuvia Sari! täytyykin perehtyä matkajuttuusi ensi tilassa 🙂 en ole koskaan käynyt Prahassa, mutta se on keikkunut haavelistalla kyllä, kiva päästä ensihätään (eli matkakuumeen lievitystä) virtuaalimatkailemaan.

    • sari kalliomäki on 26.3.2015 at 05:08

    Kiitos Anne. Praha on ihana ja se kannattaa kyllä tsekata. Edullinen, kaunis ja no, romanttinenkin. Parasta olisi jos pääisisi hiukan ennen tai jälkeen suurimman kesäturistisesongin.

Kommentit eivät ole päällä.