Lakritsimuffinsseja makeannälkään

Olen vallan ihastunut noihin erilaisiin toffeepaloihin, joita on helppo sulatella juustokakkuihin, kuivakkuihin sekä muffinsseihin. Antavat täydellisen maun, eikä oikeastaan ole muuta kuin sulattamisen vaiva. Sulatan toffeet pienessä kermatilkassa kattilassa, joku on saattanut kokeilla tähän hommaan mikroakin. Jäähtynyttä seosta voi käyttää sitten sekä taikinaan että kuorruttamiseen. Välillä sekoitan toffeeseosta mascarponen sekaan ja kuorrutan sillä muffinssit. Hopeatoffee käy myös tähän hommaan hienosti ja nyt on sitä kinuskitoffeetakin. Molemmista tulee erinomainen maku.

Kuinka ollakaan tässäkin ohjeessa on smetanaa. Olen viime aikoin käyttänyt sitä ehkä vähän liiaksikin, mutta se antaa moneen ruokaan niin mukavan säväyksen. Fariinisokeri tuo hiukan erilaista makua ja lakritsi on sitten se juttu. Nämä herkut kelpaavat vaikka pääsiäispöydän iloisiksi tarjottaviksi tai lastenkekkereille. Lakritsinen juustokakku löytyy tästä.

 

Lakritsimuffinssit

Ainekset

100 g voita

2 dl sokeria

1 dl fariinisokeria

2 kpl kananmunaa

1,5 dl smetanaa

4,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl ruokasoodaa

15 kpl Brunberg lakritsitoffeepaloja

2 dl kermaa

100 g lakritsia

1,5 rkl lakritsijauhetta

Tee näin:

Sulatetaan pienellä lämmöllä kattilassa lakritsitoffeet parissa ruokalusikallisessa kermaa. Sekoitetaan keskenään voi ja sokeri. Lisätään munat yksitellen. Sekoitetaan joukkoon kuivat aineet, joihin on laitettu sekaan lakritsijauhe. Sekoitetaan puolet jäähtyneestä lakritsiseoksesta smetanan joukkoon ja sekoitetaan smetana varovasti taikinaan. Jätetään toinen puoli lakritsitoffeeta kuorrutetta varten. Jaetaan taikina muffinssipellille muffinssivuokiin ja paistetaan 200 asteessa kypsiksi noin vartin verran. Levitetään lakritsiseos lämpimien muffinssien päälle, niin se levittyy hyvin, annetaan jäähtyä ja vatkataan loppu kerma vaahdoksi, pursotetaan muffinssien päälle kermavaahtoa ja koristellaan lakritsipaloilla. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5626

2 comments

2 pings

    • Maku_Emilia on 18.3.2015 at 07:44

    Onpa herkun näköiset muffinit! Nämä on niitä reseptejä, joita kutsutaan toimituksessa “hiljaisiksi” – eli herkut valmistuvat ilman sähkövatkainta vaikkapa lasten päiväunien aikana tai jopa yöllä 😉

    • Pipsa A on 21.3.2015 at 15:22

    Tosi dramaattisen ja ihanan näköiset muffinit! 🙂 En olekaan ennen nähnyt käytettävän smetanaa muffineissa, aika oivallista – ja lopputulos on varmasti ihanan rasvaisen mehevä.

Comments have been disabled.