Mustikkaiset rahkalettuset

Jipii perjantai ja istun nuorison keskellä nuorisokahvilassa valvomassa kuten melkein joka perjantai-ilta. Popparit tuoksuvat ja tunnelma on leppoisa. Korttipelit käynnissä ja biljardipallot kolisevat. Mukava tapa aloittaa viikonloppu. Eilen olin katsomassa Tampereella Evitaa ja olin kotona vasta puolen yön aikaan, joten pian maistuu kyllä uni. Evitaa voin suositella, hienoja lavastuksia ja kaunis tarina. Pari tuntia tiivistä musisointia. Huomenna taas on laiskan äidin juhlapäivä, sillä Reposaaren Kaupparannan uusitussa kioskissa on avajaiset ja koko perhe saa luvan syödä avajaishampurilaisia mahan täyteen. Tiivisohjelmaisen viikon jälkeen on ihanaa, ettei viikonloppua ole buukattu täyteen.

Sitten tähän herkkujen herkkuun. Meillä ei enää juurikaan tehdä tavallisia lättyjä, koska olen niin ihastunut näihin rahkalettusiin. Taikina on nimittäin paksua ja paistaminen helppoa. Myös maku on parempi ja täyteläisempi kuin tavallisissa letuissa. Isossa satsissa on vain pari desiä vehnäjauhoja, joten tämä on aika proteiinipitoista herkkua. Mitä nyt tietysti hiukan sokeria kyytipoikana. Taikinasta kannattaa tehdä pieniä lettuja, jolloin kääntäminen on helpompaa. Etkä tarvitse lettupannua, sillä paksusta taikinasta on helppo tehdä pikkulettuja myös isolle pannulle. Näissä rahkaletuissa on mausteena pari desiä mustikoita, jotka sopivat lettusiin täydellisesti. Jos haluat vähemmän lettusia, puolita taikina, tosin nämä ovat hyviä myös kylmänä ja säilyvät hyvin jääkaapissa.

 

Rahkalettuset

Ainekset

500 g maitorahkaa (2 prk)

6 kpl kananmunaa

2 dl vehnäjauhoja

1,5 dl sokeria

1 tl aito vaniljarouhetta

0,5 tl suolaa

2-3 dl mustikoita

Tee näin:

Sekoitetaan kaikki ainekset keskenään. Annetaan taikinan turvota hetken verran ja paistetaan sitten lättyset voissa pannulla. Kannattaa tehdä pieniä lättyjä, niin kääntäminen on helpompaa.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5618

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  1. Oi tämä olikin juuri sopiva viikonlopunaloituspostaus! Lätyt näyttävät herkullisilta, ja protskua tosiaan taikinassa piisaa, mikä on ehdottomasti plussaa. Taas voi vähän kevyemmin mielin herkutella. 🙂 Kiitos ohjeesta!

    • sari kalliomäki on 28.2.2015 at 08:35

    Tiina, proteiinit on tosiaan kohdillaan ja sokerinkin määrää voi säätää tai osan korvata vaikka hunajalla, jos siltä tuntuu :). Seuraavaksi koitan näitä gluteenittomana perunajauhojen ja mantelijauhojen yhdistelmällä.

  2. Tuo kuulostaa kyllä hyvältä, kun laittaa hunajaa sokerin sijasta ja tekee gluteenittomana. Mantelijauhoista lissää proteiineja.. 😛 Kiitos tästä reseptistä!

    • sari kalliomäki on 28.2.2015 at 10:46

    Nukkanen, kiva että tulee käyttöön 🙂 .

Kommentit eivät ole päällä.