Perunamuusin uusi elämä

Miten käytät edellisen päivän perunamuusin? Joskus harvoin meilläkin saattaa käydä niin, että perunamuusia jää seuraavaksi päiväksi joko pieni tai hiukan isompi määrä. Lämmitetty muusi ei ole parhaimmasta päästä ja usein siitä tuleekin tehtyä kaikkea muuta. Jos jäljellä on vain muutama desi, teen lopusta usein muusirieskoja, jotka ovat suuressa suosiossa. Joskus laitan lopun muusin munakkaaseen, sopii muuten hyvin tai sitten sämpylätaikinaan. Jos taas perunamuusia on hiukan enemmän teen tuollaisen kuvassa olevan muusilaatikon. Laitan perunamuusin vuokaan, päälle ripottelen cheddaria ja paistan kuorrutteeksi paljon sipulia ja pekonia. Koko satsi hetkeksi uuniin ja oikein maittava ruoka on valmis.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5617

10 kommenttia

10 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

    • Anne P. on 26.2.2015 at 06:07

    Oioio, näyttääpä herkulliselta! olen tehnyt ylijäämämuusista vain rieskoja mutta tässä on kyllä hyvä toinen vaihtoehto ylijäämille 🙂

    • annamaria on 26.2.2015 at 06:34

    Nam minkä näköinen muusilaatikko! Rakastan perunamuusia yli kaiken, tosi kivoja ideoita sinulla ylijäämämuusin käyttämiseen. 🙂

    • Pipsa A on 26.2.2015 at 14:00

    Kekseliästä! Ruoantähteiden uusiojalostus on kyllä sellainen taitolaji, jota itse saan vielä opetella. Ei sillä, että menisi jätteeksi, mutta olen huono tekemään tällaisia kokonaan uusia ruokalajeja niistä. Tällainen ruoka tulee lopulta myös todella edulliseksi, kun saa monta ruokalajia melkein yhdellä vaivalla 🙂

  1. Täytyykin oikien tarkoituksella tehdä enempi muusia, niin herkulliselta tuo muusilaatikko näyttää.

    • Minna_A on 27.2.2015 at 18:16

    Nyt taidan tarkoituksella tehdä hävikkiä. Näyttää ihanalta.

    • sari kalliomäki on 27.2.2015 at 18:30

    Minna, mulla on nyt menossa joku sisäisen Martan hävikkikausi ja toisaalta laiskan naisen kausi, sillä teen paljon kerralla ja yritän pienellä vaivalla jatkojalostaa 😀 .

    • sari kalliomäki on 27.2.2015 at 18:32

    Sirpa L kannattaa kokeilla, helposti silti käy niin, että tekee jatkossa aina ison määrän muusia kerralla :D.

    • sari kalliomäki on 27.2.2015 at 18:34

    Pipsa A tuo jatkojalostustaito tai -yritys on mulle tulle vasta lasten myötä. Jatkuvasti saa tehdä ruokaa ja joskus on kiva kehittää jotain uutta, mutta silti helppotekoista. Laiskan äidin syndrooma :D.

    • sari kalliomäki on 27.2.2015 at 18:35

    Anne P, rieskat ovatkin ihan parhaita.

    • sari kalliomäki on 27.2.2015 at 18:35

    annamaria, tuore perunamuusi on kyllä parasta, meillä laitetaan joukkoon iso sipuli, pari porkkanaa ja pala lanttua. Tulee aavistuksen makea muusi.

Kommentit eivät ole päällä.