Iso satsi arkiruokaa 4: Mamin paras pastavuoka

Tämä pastavuoka päihittää perinteisen makaronilaatikon mennen tullen ja varsin pienillä muutoksilla. Erittäin nopea ja helppotekoinen vuoka on useimmiten meillä se arjen pelastaja ja tästä riittää monessa perheessä vielä seuraavallekin päivälle. Mutti, Koskenlaskija sekä sweet chili -kastike antavat mukavan säväyksen lihaliemelle. Samalla kaavalla tehdyt ruuat ovat toki helppoja ja nopeita, kun ei tarvitse sen enempää miettiä, mutta joskus niihinkin kaipaa pientä uutta säväystä. 

Meillä käytetään yleensä pastaruokiin täysjyväpastaa, sillä pidän sen täyttävämpänä ja terveellisempänä. Makukin on mukava varsinkin kun siihen tottuu. Täytyy silti tunnustaa, että itse en enää juurikaan tee pastaruokia, sillä niitä yleensä meillä kokkaa esikko. Se sujuu häneltä varsin näppärästi ja pääosassa kokkailua on aina chili. Mamin paras pastavuoka on kuitenkin oma versioni ja juuri viimeksi esikko totesi, että tämä on ainoa tekemäni pastaruoka mikä päihittää hänen pastakokkailunsa. Minä en suinkaan kilpaile keittiössä, mutta näistä muista en ole aina ihan varma. 

Mamin paras pastavuoka

Ainekset

800 g sika-nautajauhelihaa

700 g täysjyväpastaa

250 g Vahvaa Koskenlaskijaa

2 kpl sipulia

1 dl sweet chili kastiketta

240 g Mutti kirsikkatomaattia (1 purkki)

1 l vettä

2 tl valkosipulijauhetta

2 kpl lihaliemikuutiota

Tee näin:

Keitetään pasta kypsäksi ja valutetaan hyvin. Paistetaan silputtu sipuli ja jauheliha kypsäksi pannulla. Laitetaan litra vettä kattilaan, lisätään lihaliemi sekä mausteet ja Mutti. Kun neste on kuumaa lisätään Kosenlaskija pieninä paloina ja annetaan sen sulaa. Sekoitetaan isossa vuoassa jauheliha ja makaronit sekaisin, kaadetaan päälle lihaliemiseos ja paistetaan kypsäksi 200 asteessa puolisen tuntia.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5613