Ystävänpäivän vadelmamuffinssi mascarponekuorrutteella

Nyt ollaan selvästi menossa kevättä kohti niin että humisee nimittäin linnut laulavat jo ihanasti. Täällä kun flunssan kourissa makailee vällyjen seassa hiirenhiljaisessa talossa tuo soitanta kuulostaa varsin piristävältä. Parasta laulua on tietysti satakielen liverrys, jota voi joka kevät kuunnella ihan kotipihalla ja pitkin Reposaarta. Iltamyöhään saakka kuuluva täydellinen konsertti kestää parin kuukauden ajan ja sitten se kesän ajaksi rauhoittuu. Viime vuonna äänitin itselleni pitkän pätkän satakielen musisointia puhelimeen ja olen sitä kuunnellut välillä kesän kaihossa. 

Ystävänpäivän iloksi tässä vielä vaniljainen muffinssiohje. Sopiva vaikka työkavereita ilahduttamaan. Täytteenä on vadelmahilloa ja kuorrutteena mascarponea. Valmiiksi kuorrutettujen muffinssien kuljettaminen käy helposti muffinssipellin kanssa, ellei ole mitään muffinssilaatikkoa. Näin muffinssit eivät pääse liikkumaan ja litistymään toisiinsa.  Muffinssien tekeminen on helppoa, eikä kuorruttaminenkaan ole lainkaan hankalaa. Itse käytän kertakäyttöpusseja, sillä pursotustarvetta ei kuitenkaan ole kovin usein ja käytössä on muutamia erilaisia tyllia, joita sitten voi vaihtaa tarpeen mukaan. 

 

Vaniljamuffinssi vadelmahillolla

Ainekset

130 g voita

2 dl sokeria

2 tl aito vaniljarouhetta

3 kpl kananmunaa

1 dl kermaa

3 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 dl vadelmahilloa

Kuorrutus:

200 g mascarponejuustoa

0,5 dl kermaa

1 tl punaista elintarvikeväriä

Tee näin:

Vatkataan voi ja sokeri vaahdoksi. Lisätään kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Lisätään aito vanilja kermaan ja yhdistetään taikinaan vuorotellen kuivat aineet sekä vaniljakerma. Laitetaan taikina muffinssivuokiin muffinssipellille. Paistetaan 170 asteessa 20-25 minuuttia. Otetaan valmiista muffinssista pieni pala päältä pois ja lisätään tilalle vadelmahilloa. Sekoitetaan mascarpone ja lisätään kermaa sen verran, että seosta voi hyvin pursottaa. Lisätään sopivasti punaista elintarvikeväriä ja pursotetaan mascarpone muffinssien päälle. Koristellaan mansikoilla tai vadelmilla. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5608