Näppärät ja täyttävät tortillat

Tortillat ovat meidän herkkua. Kun alkaa se salaatti-kurkku-tomaatti-yhdistelmä tympiä, voi vaihteeksi tehdä lämpimän kasvispaistoksen, joka sopii varsinkin tällaisiin talvisiin tortilloihin. Kasviksien seassa on hiukan pekonia lisämakua antamassa. Alimmaiseksi kanafilettä, seuraavaksi kasvispaistosta, päällimmäiseksi fetajuustoa ja koko komeus kuorrutetaan makoisalla kastikkeella. 

Kasvispaistosta voi maustaa omien mielimausteiden mukaan, me laitamme sweet chili kastiketta ja valkosipulia. Lisäterästystä saa tietysti chilistä ja toisaalta basilika tai oregano antaa aivan erilaisen säväyksen. Eikä kannata ahneuksissaan kasata liian suurta kekoa täytettä, syliinhän sen saa, jos ei ole tarpeeksi näppärä. Tortilloja on myös gluteenittomana monien kauppojen valikoimissa, joten keliaakikoille tämä herkku sopii myös mainiosti. 

Tortillat kanalla ja kasviksilla

Ainekset

8 kpl tortilloja

6 kpl maustettuja kanafileitä

150 g pekonikuutioita

1 kpl kesäkurpitsaa

3 kpl paprikaa, eri värisiä

3 kpl sipulia

0,5-1 dl sweet chili kastiketta (lisää myös chiliä, jos haluat tulisempaa)

2 tl valkosipulijauhetta

200 g fetajuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)

Kastike:

200 g kermaviiliä

140 g smetanaa

4 rkl sweet chili kastiketta

2 tl omenaviinietikkaa

2 tl dijon sinappia

2 tl valkosipulijauhetta

2 tl provencen yrttisekoitusta

1 tl paprikajauhetta

0,5 tl sokeria

2 rkl limemehua

Tee näin:

Valmistetaan kastike sekoittamalla ainekset keskenään, laitetaan kastike jääkaappiin maustumaan ja odottamaan. Leikataan sipuli, kesäkurpitsa ja paprikat kuutioiksi. Paistetaan kanafileet kypsiksi ja siivutetaan ne kapeiksi paloiksi. Paistetaan pekonikuutioita hetken pannulla, lisätään vihannekset ja maustetaan sweet chili kastikkeella sekä valkosipulilla. Annetaan kypsyä pehmeäksi. Lämmitetään tortillakuoret. Laitetaan pohjalle kanasuikaleita, päälle vihannessekoitusta ja fetajuustoa sekä päällimmäiseksi kastiketta. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5603