Tammikuun terveelliset valinnat jatkuvat

Jos on viime viikkoina syöty paljon salaatteja niin myös hedelmiä. Kaupassa sattui olemaan mansikoita ja pakko niitä oli ostaa, eihän ne tähän aikaan vuodesta mitään täydellisiä ole, mutta ihana tuulahdus kesästä kuitenkin ja sitä tarvitaan. Kulhollinen paria eri melonilajiketta, mansikoita, mustikoita sekä hiukan turkkilaista jogurttia ja päivän herkuttelutarve on jokseenkin tyydytetty.

Mikä siinä onkin, että tällaisen annoksen tekemisessä on olevinansa niin kova vaiva ja on niin paljon helpompi napata ostoskärryyn vaikkapa se karkkipussi tai suklaapatukka. Kärsivällisyyttä hiukan koetellaan, kun menee töiden jälkeen nälkäisenä kauppaan, ostaa ne hedelmäsalaattitarvikkeet, rynnii mustat laput silmillä karkkihyllyn ohi, ajaa kotiin tuhatta ja sataa, tekee ensin ruuan ja sitten salaatin, ja vasta sitten voi istua tyytyväisenä hedelmäsalaattiastia sylissä nautiskelemaan. Salaatin jälkeinen kevyt olotila kuitenkin kruunaa pienen odottelemisen ja pilkkomisen vaivan, eikä pieni itsekurin kasvatus ole lainkaan pahasta. Niin, voihan sen tietysti tehdä edellisenä päivänä valmiiksi, mutta tuskin siitä olisi mitään enää jäljellä, siinä vasta itsekuria tarvittaisiin ja meidän perheessä lukko jääkaappiin.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5598

4 kommenttia

4 pingiä

Hyppää kommentti lomakkeelle

  • Anne P. on 15.1.2015 at 06:32

  ”kärsivällisyyttä hiukan koetellaan, kun menee töiden jälkeen nälkäisenä kauppaan, ostaa ne hedelmäsalaattitarvikkeet, rynnii mustat laput silmillä karkkihyllyn ohi” tunnistin itseni! 😀

  Olen syönyt nyt paljon ananasta, aamuisin ja eilen illalla jälkiruoaksi. Tulee monella tavalla parempi mieli kun valitsee sen hedelmän karkin sijaan. Meillä haasteena on se että joulusuklaita on vieläkin jäljellä…!!

  • sari kalliomäki on 15.1.2015 at 17:24

  Hih, meillä joulusuklaat oli loppu jo reilusti ennen loppiaista…vaikka niitä oli ihan monta kiloa. Ananas on hyvää tuoreena ja nyt laiskalle sopivana niitä on meidän K-kaupassa valmiiksi kuorittuna :D. Ja totta, sitä parempaa mieltä kannattaa hiukan saalistaa ja jättää karkit hyllyyn.

  • Vierailija on 15.1.2015 at 17:51

  Kevät ruokaa ja kesää odotellessa.

  • sari kalliomäki on 15.1.2015 at 19:13

  Nimenomaan kesää odotellessa :D.

Kommentit eivät ole päällä.