Talven jälkiruoka tyrniglöginen pannacotta

Talvi tulee ja talvi menee niin ettei tahdo perässä pysyä, ihana on kuitenkin ajatella, että valoa kohti ollaan menossa. Talvinen täyteläinen jälkiruoka on tietysti pannacotta, jonka kanssa voi tarjota erilaisia marjoja ja hilloja. Minna laittoi juuri pannacotan kaveriksi hillottuja karpaloita  Tässä Maku-ohjeessa on puolestaan lakkahilloa ja pistaasipähkinöitä. Minä laitoin mausteeksi tyrniglögiä, joka oli myös tosi hyvää. Jos siis kaappeihin on vielä jäänyt jotain glögiloppuja, niin käytä ne tähän herkulliseen jälkiruokaan. 

Pannacotta on erittäin helppo valmistaa, eikä raaka-aineitakaan tarvitse kissojen ja koirien kanssa metsästää. Lisäksi se on näppärä, kun sen voi valmistaa jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua tai vaikka jo edellisenä päivänä. 

 

Tyrniglöginen pannacotta

Ainekset

5 dl kermaa

5 kpl liivatelehteä

0,5 dl sokeria

0,5 tl aito vaniljasokeria

1,5 d ltyrniglögiä

Tee näin:

Laitetaan 3 liivatelehteä kylmään veteen. Kiehautetaan koko ajan sekoittaen kerma sekä sokerit. Lisätään liivatelehdet ja sekoitetaan hyvin. Annetaan seoksen jäähtyä hetken ja kaadetaan tarjoilukulhoihin ja laitetaan kylmään. Myöhemmin, kun kerma on alkanut selvästi hyytyä tehdään tyrniglögikerros. Laitetaan 2 liivatelehteä kylmään veteen. Kiehautetaan osa glögistä, lisätään hiukkasen sokeria, tarkistetaan maku ja lisätään glögiin liivatelehdet ja yhdistetään loppuun glögiin. Annetaan jäähtyä hetken ja kaadetaan seos tasaisesti tarjoilukulhoihin ja laitetaan kylmään. Pannacotta saa jähmettyä jääkapissa parin tunnin ajan. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5596