Viime hetken vinkit

Tässä vielä muutama vinkki joulua ajatelleen, vaikka olettekin jo varmaan kaiken valmiiksi miettineet. Eilen Lidlissä nähdyt kirsikat innostivat kirsikkaisen jälkiruuan valmistukseen. Tämä on nopea ja yksinkertainen mutta herkullinen vaihtoehto joulupöytään. Lasin pohjalle keksimuruja vaikkapa dominoa. Mascarponen joukkoon hiukan kirsikkahilloa sekä liraus kirsikkalikööriä. Sitten vaan kirsikoita ja kirsikkamascarponea sekaisin. Mascarponea voi myös hiukan värjätä, jos haluaa sen hiukan punaiseksi.

Kakun koristeleminen aiheuttaa usein päänvaivaa ja moni kokee sokerimassan kanssa pelaamisen hankalaksi. Itse teen usein kakun isoon kulhoon, jolloin sokerimassa on helppo levittää puolipyöreän kakun päälle. Koristeet voi ottaa piparimuotilla ja ne on helppo koristella pienillä helmillä. Aika nopeasti saa kaunista jälkeä kohtuullisen helposti.

Tässä yksi vaihtoehto juustokakun koristelemiseen. Valmiiden piparien päälle on liimattu marsipaanikuvioita ja piparit kiinnitetty juustokakun sivuun. Jos laitat liivatetta sisältävän kakun päälle sokerimassa- tai marsipaanikoristeita, laita ne ihan juuri ennen tarjoilua paikalleen, sillä muuten ne sulavat kakun päälle.

Ja tässä vielä jouluinen koristeluvaihtoehto jo aikaisemmin olleisiin puolukkavalkosuklaamuffinsseihin. Päälle hyvin sokeroitua puolukkahyytelöä sekä puolukkahyytelöllä ja puolukkaliköörillä maustettua mascarponea ja koristeeksi muutama sokeroitu puolukka. Siinäpä se. Muistakaa rentoutua ja nauttia jouluvalmistelujen tekemisestä, ei stressiä.

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5588

4 comments

4 pings

Skip to comment form

  • Maku_Emilia on 23.12.2014 at 09:40

  Kiitos ihanista ideoista Sari! Hyvää ja herkullista joulua 🙂

 1. Rauhallista joulua sinulle ja perheellesi ♥

  • sari kalliomäki on 24.12.2014 at 06:51

  Kiitos samoin Emilia ja Kirsi :).

  • Vierailija on 24.12.2014 at 08:25

  Iloista joulunaikaa!

Comments have been disabled.