Kookosta puuroon

Jipii, opettajan syksyn kiireisin viikko on takana päin ja numerot valmiina. Nyt alkaa todellinen joulun odotus. Riisipuuro on sellainen pitää saada jatkuvasti jouluruoka, johon kuitenkin aina välillä kaipaa jotain variaatiota. Välillä puuroon onkin käytetty mantelimaitoa tai kookosmaitoa.

Olen tainnut ennenkin mainita, että olen aiemmin inhonnut kookosta, mutta nyt aikuisena löytänyt sellaisen todellisen lempeän kookoksen maun, joka vie mennessään. Siis kookosta juuri sopivasti. Tämän kookospuuron pariksi sopii kivasti kanelikermavaahto. Vatkataan vaan kerma vaahdoksi ja lisätään hiukan sokeria ja ripaus kanelia, niin  jo on jouluinen tunnelma.

Vaikka aikamoinen kanelin ystävä olenkin, niin niksipirkan kanelihiusten ohjeen olen kuitenkin vielä jättänyt välistä. Sen mukaan joulun tuoksun saa aikaiseksi mukavasti, kun laittaa hiustenpesuveteen kanelia. Koittakoon ken haluaa.

Kookospuuro

Ainekset

2 dl vettä

2 dl luomu puuroriisiä

4 dl kookosmaitoa

4 dl maitoa

1 tl suolaa

Tee näin:

Kiehautetaan vesi kerroskattilassa ja lisätään riisi. Annetaan kiehua pari minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisätään maito sekä kookosmaito ja keitetään hiljalleen kannen alla välillä sekoittaen noin 40 minuuttia. Maustetaan puuro suolalla. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5585

2 kommenttia

2 pingiä

    • Anne P. on 16.12.2014 at 18:25

    Kookosmaito riisipuurossa kuulostaa ihanalta 🙂 olen juuri syönyt pari päivää putkeen riisipuuroa, ihan tavallisella maidolla, mutta tämä kookosversio on testattava!

    • Minna_A on 22.12.2014 at 19:38

    Great minds think alike, uuniriisipuuro tehtiin meillä kookosmaitoon 🙂

Kommentit eivät ole päällä.