Sahramiomenat ja toscakuorrute

Minä päätin viikonloppuna, että joulunpunaisen kanssa alkaa nyt kilpailemaan joulunkeltainen. Ja miksikö joulunkeltainen? No koska sahramilla värjätty ja maustettu sahraminkeltainen omena ei voi olla muutakuin jouluinen. Yllätys kyllä oli kuinka kauniin värin ja maun tuo ylellinen mauste saa aikaiseksi. Seuraavaksi taidan tehdä sahramipäärynöitä ja niiden kanssa lakritsisen kastikkeen. Tämä herkku on gluteeniton ja äärettömän helppo tehdä. Voisin sanoa, että lähes mahdoton saada epäonnistumaan, kunhan ei polta toscakuorrutetta uunissa. Siis joulunkeltaista silmäniloa jälkiruokalautaselle, olkaapa hyvät.

 

Sahramiomenat toscakuorrutteella

Ainekset

4 dl vettä

3 dl sokeria

0,5 g sahramia (1 pussi)

4 kpl omenaa (isoja)

0,5 kpl sitruunaa

Toscakuorrute:

50 g voita

0,5 dl sokeria

1 rkl mantelijauhoja

1 rkl kermaa

50 g mantelilastuja

Tee näin:

Kuoritaan omenat, puristetaan päälle situunaa ja laitetaan isoon vesikulhoon, jottei pinta värjänny. Sekoitetaan kattilassa vesi, sokeri ja sahrami. Kuumennetaan sekoittaen kiehuvaksi ja lisätään vesikulhosta noukitut omenat. Keitetään omenoita hiljalleen reilu viisi minuuttia välillä käännellen. Nostetaan omenat paistoastiaan. Sekoitetaan kattilassa kuorrutteen ainekset, kuumennetaan, annetaan hetken hiljalleen kuplia koko ajan sekoitellen ja kaadetaan seos omenien päälle. Paistetaan uunissa 10-15 minuuttia 200 asteessa niin, että toscakuorrute saa kauniin värin. 

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5584

2 kommenttia

2 pingiä

    • Minna_A on 15.12.2014 at 18:24

    Mahtavat värit ja herkullisen kuuloinen ohje!

    • sari kalliomäki on 15.12.2014 at 19:51

    Värit oli kyllä uskomattomat 🙂

Kommentit eivät ole päällä.