Viikonlopun vinkki: vaahterasiirappiset porsaankyljykset

Sitä olisi sitten täälläkin lunta. Kyllä se vaan heti tekee jouluisemman fiiliksen ja voin kuvitella, että pian on pihassa lumiukkoa ja lumilyhtyä. Ehkäpä siitä juuri tämän päivän kerkiää iloita. Meillä on viime aikoina nautiskeltu useampia erilaisia uunissa tehtyjä kyljyksiä, sillä täällä remontin keskellä ei aina oikein jaksa panostaa mihinkään kovin vaivalloisiin ruokiin, vaan pitää kehitellä jotain nopeaa. Sitäpaitsi uunissa kypsennettynä liha säilyy paljon pehmeämpänä. Nämä vaahterasiirappiset kyljykset ovat suosikkini, eikä kannata pelästyä tuota siirappia, eivät ole imeliä, chili ja mausteet antavat mukavasti potkua makuun. Näiden kanssa sopii hyvin juuresmuusi, paljon sipulia, porkkanaa ja lanttua perunan lisäksi. Nyt kipitän tekemään muutamia joulujuttuja, niistä lisää myöhemmin.

Vaahterasiirappiset porsaankyljykset

Ainekset

4 kpl porsaan kyljyksiä

2 rkl voita

1 dl sipulia (silputtuna)

2 kpl valkosipulin kynttä

2 rkl omenasiideriä

1 tl chilijauhetta

0,5 tl mustaapippuria

0,5 dl vaahterasiirappia

0,5 dl vettä

2 rkl worcestershirenkastiketta

0,5 tl suolaa (maun mukaan)

Tee näin:

Kuivataan kyljykset ja suolataan hyvin. Ruskistetaan pannulla molemmin puolin ja laitetaan kyljykset paistoastiaan. Lisätään pannuun sipulit ja paistetaan niitä muutama minuutti. Lisätään siideri, chili, pippuri, siirappi, vesi ja worcesterinkastike. Lämmitetään kiehumispisteeseen ja kaadetaan kastike kyljysten päälle. Paistetaan 180 asteessa viitisentoista minuuttia. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5575

3 comments

3 pings

  • Vierailija on 22.11.2014 at 09:08

  Herkullisen näköinen ruoka ja niin kauniisti katettu

  • Tiina Garvey on 22.11.2014 at 13:46

  Todella herkullisen kuuloinen kastike. Tiedätkin varmaan jo miten paljon tykkään vaahterasiirapista 🙂 Kyllä houkuttelee kokeilemaan!

  • sari kalliomäki on 30.11.2014 at 15:59

  Vaahterasiirappi tekee kyllä ihan oman säväyksensä moneen ruokaan :).

Comments have been disabled.