Sweet and sour -kanaa

Meidän perheessä on tasan yksi sweet and sour -ihminen ja se olen minä. Himo iskee aina joka syksy ja laantuu jouluun mennessä, joten nyt on siis tämän maun kulta-aika. Mausteita, makeaa ja hedelmäistä. Kaupan valmiit Uncle Bens ja muut sweet and sourit eivät ole mitään sen jälkeen, kun on tätä testannut. Oikein tulisen chilin ystävä lisää kastikkeeseen vielä chilin tai pari terävyyttä antamaan. Tuore ananas on ihan must ja kanan kanssa sopii mainiosti vaikkapa jasmiiniriisi. Kastikkeessa käytetty balsamiviinietikkakastike on Pirkan. Sen voi tietysti korvata myös viinietikalla, mutta maku ei ole aivan sama. Hellikää itseänne tässä sumuisessa, pimeässä syksysäässä makealla hedelmäisellä kanalla. Lohturuokaa sanoisin.

Sweet and sour -kanaa

Ainekset

800 g maustamattomia kanafileitä (2 pkt)

1,5 tl suolaa

0,5 tl mustapippuria

1,5 rkl valkosipulijauhetta

2 kpl kananmunaa

2 dl maissitärkkelystä

300 g tuoretta ananasta

2 kpl paprikaa

3 dl sokeria

1 dl ketsuppia

2 dl balsamiviinietikkakastike

1,5 rkl worcestershirenkastiketta

3 tl valkosipulijauhetta

0,5 tl mustaapippuria

Tee näin:

Leikataan kanafileet paloiksi. Laitetaan suola, mustapippuri ja valkosipulijauhe kulhoon ja kieritellään kananpalat seoksessa. Kastetaan palaset maissitärkkelyksessä ja sitten kananmunassa ja ruskistetaan kuumalla pannulla voin ja oliiviöljyn seoksessa niin, että vain pinta ruskistuu. Siirretään palat paitoastiaan. Pilkotaan paprikat sekä anananas ja laitetaan vuokaan kanojen kanssa. Sekoitetaan kastikkeen ainekset keskenään ja kaadetaan kastike kanojen päälle. Paistetaan 180 asteessa tunnin verran välillä kanoja käännellen. 

Permanent link to this article: https://tyrniajatyrskyja.fi/arkistot/5571

10 comments

10 pings

Skip to comment form

    • Vierailija on 12.11.2014 at 17:42

    Voi kuinka upeaa esillepanoa. Se on tärkeä asia ja houkuttaa kyllä katsomaan aina uudestaan j a kokeilemaan. Kiitos

    • sari kalliomäki on 12.11.2014 at 18:03

    Kiitos 🙂 kiva kuulla, että kuvat innostavat testailemaan reseptejä :).

    • TV on 13.11.2014 at 14:58

    Moi! Mitä on balsamiviinietikkakastike? Etsin Pirkan tuotelistauksesta, mutta siellä on vain balsamiviinietikka…

    • sari kalliomäki on 13.11.2014 at 17:57

    http://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-vaalea-balsamietikkakastike-250ml/ Hei TV, tässä olisi linkki kyseiseen kastikkeeseen :).

    • TV on 14.11.2014 at 12:14

    No jo löytyi, kiitti!! 🙂

    • Marikainen-kysyy on 24.1.2016 at 09:11

    Hei, tuleeko reseptiin todella 3dl sokeria?

    • sari kalliomäki on 24.1.2016 at 13:56

    Tulee 3dl sokeria, voit kokeilla vähemmälläkin, mutta balsamiviinietikka tarvitsee kaverikseen aikas paljon sokeria. ja lihaakin on melkein kilo.

    • Kyösti R on 31.10.2016 at 19:40

    Hei. Kiitos ohjeestasi. Kokeilen viikonloppuna tehdä tätä pelkän koiven kera..
    Kyösti

    • Kyösti on 9.11.2016 at 19:10

    Hyvää oli. Teen uudestaan!

    • sari kalliomäki on 10.11.2016 at 04:44

    Olipa kiva kuulla että tykkäsit ja tulee resepti uudelleen käyttöön 🙂

Comments have been disabled.